Innbakt kyllingfilet med smak av vår ♫♥


Nydelig vårlig rett, med vårens grønnsaker og hvitvinsaus ♫
Asparges og sommerkål er mine favoritt grønnsaker, bare pass på at du ikke overkoker dem !

Ingredienser til 4 personer:
  • 4 store kyllingfileter
  • 8-12 skiver spekeskinke
  • Salt
  • Pepper
  • Meierismør
  • Kokte nypoteter
  • Asparges, 12-16 stk
  • Nykål, 1 hode
  • Persille
  • Hvitvinsaus (oppskrift lenger ned på siden)
Sånn gjør du:
  1. Rull spekeskinke rundt hver kyllingfilet og fest med tannpirkere.
  2. Brun filetene i en varm stekepanne med godt smør, på alle sider.
  3. Legg de over i en smurt ildfast form. Sett i steketermometer.
  4. Etterstekes på 125 grader til de er 72 grader, det tar ca. 30 minutter.
Asparges:
Brekk av den nederste delen på aspargesen, der den knekker naturlig.
Kok asparges i saltet vann i 2-4 minutter, avhengig av størrelsen.

Nykål:
Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp. 
Legg oppi kålen, skjært i 4 båter, med en smørklatt på toppen. 
Damp under lokk, 5-6 minutter.

Hvitvinsaus:
  • 1 dl hvitvin, tørr
  • 0,5 ss sjalottløk
  • 0,5 dl kremfløte
  • 200 g meierismør
  • Saften av ½ sitron.
  • Salt og pepper
  1. Kok inn hvitvin og sjalottløk. 
  2. Når det meste av vinen er kokt inn, sil sausen og tilsett kremfløte. 
  3. Kok inn til sausen tykner noe.
  4. Rør så inn små terninger av kaldt smør.
  5. Hold temperaturen opp mot kokepunktet, men den må ikke koke. 
  6. Smak til sausen med sitron, salt og pepper.

Server retten med kokte nypoteter ♫
Dryss over frisk persille !!
Kyllingfilet klar til steking ♫

Kyllingfilet og asparges  ♫
Klar til servering  ♫

Soave Cantina di Soave 2012/2013
  • Karakteristikk: Fylde:http://www.vinmonopolet.no/is-bin/intershop.static/WFS/store-vmp-Site/-/no_NO/img/clocks/6.gifFriskhet:http://www.vinmonopolet.no/is-bin/intershop.static/WFS/store-vmp-Site/-/no_NO/img/clocks/7.gifSødme:http://www.vinmonopolet.no/is-bin/intershop.static/WFS/store-vmp-Site/-/no_NO/img/clocks/1.gif
  • Farge: Lys strågul.
  • Lukt: Litt dempet aroma av pære, mandel og sitrus, hint av urter.
  • Smak: Bløt og umiddelbar, hint av pære og mandel.
  • Passer til: Fisk   Skalldyr   Grønnsaker  
  • Land/distrikt: Italia, Veneto, Soave
  • Årgang: 2013
  • Råstoff: Garganega 90%, Chardonnay 10%
  • Metode: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk. 6 md. fatlagring.
  • Innhold: Alkohol 12,00%Sukker: 3,00 g/l Syre: 5,20 g

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF