13 april 2014

Ukemeny - Uke 16 - 2014 - Påskemeny ♫♥

Mandag :
Fjellpåske, bypåske, noen går på ski, noen nyter den første utepilsen på en fortauscafe, mens andre må slite og jobbe !
Starter rett og slett uken med pølser -og lam hører påsken til :


Lammepølser med persille & hvitløk, servert med ovnsbakte middelhavsgrønnsaker og potet & fennikelstappe !

Oppskrift finner du her :  Lammepølser ;)


Tirsdag:
I dag går vi for svinekjøtt og pasta -og ett 'must' i påsken: appelsin, 
friskt - godt og enkelt !!

Skinkebiff med appelsin & tagliatelle !

Oppskrift her : Skinkebiff med appelsin og tagliatelle !


Onsdag:
Nå er det mange, som kan puste ut etter arbeidsdagen -og nyte noen velfortjente feriedager.
Lager calzone til kveldskosen. 

Calzone med skinke, pepperoni & champinjong
Oppskrift her : Calzone !


Skjærtorsdag:
I Norge er det for mange, den store "Harry-tur-dagen" til 
"søta bror" i Sverige c",)

Da passer det vel bra med enn oppskrift jeg har fått av 'en svenske' :

Karlssons favoritt BBQ Kyllingform !

Oppskriften finner du her: Kyllingform !



Langfredag:
Etter en lang dag, er det godt med en god 'fredags-biff' og
ett glass god rødvin foran peisen. Her har jeg brukt entrecote, 
men du kan selvfølgelig bruke den bifftypen du liker best. 

Entrecôte med bakt potet, stekte grønnsaker & bearnaisesaus !

Oppskriften finner du her : Biff



Lørdag - Påskeaften:
Påskeharen har forhåpentligvis vært på besøk med godteri.
Den store kose-seg-familie-dagen - har fortjent 3 retters middag.

Starter med en frisk god forrett:
Reke bruschetta med sitron & -fennikelsalat

Oppskriften finner du her : Reke bruschetta


Lam hører påsken til. 
Lammestek, helstekt lammelår, lammeskanker - Kjempegodt !
Her har jeg valgt en rett, laget av lammeskanker. 

Braiserte lammeskanker & mandelpotetmos med timian !

Oppskrift her :  Braiserte lammeskanker



Dagens dessert er av den søte typen, med hvit sjokolade.
Hvit sjokolademousse med sitron & lime -toppet med granateple !



Søndag - 1 påskedag:
I dag frister det med litt "lettere føde", som fisk og friske grønnsaker. 
Ovnsbakt torsk er godt, sunt og lett å lage.

Ovnsbakt torsk med en smak av Italia !


Oppskrift her : Ovnsbakt torsk


Uken er slutt -og det er snart påsken også ! 
Tiden går så altfor fort ♫Fordelen er at våren banker på døren !

Bølgene danser på sjøen,
i parken har duene fest.
Hvem har sagt at snøen
og påske på fjellet er best ?
(Kjerstin Aune)

Påsken på Mjøsa ved Hamar 28.03.2013 !! ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF