05 april 2014

Asiatisk Biff & Bønnesalat med yoghurt og koriander-dressing ✿

Smaksrik, god og sunn rett som inneholder den asiatiske matens fire S'er: 
SØTT - SALT - SYRLIG - SPICY  !
For å få fram smakene brukes sukker, lime, fishsauce og chili.
Spis & Nyt !!

Til 2-3 porsjoner:
Salat:
  • 400 g ytrefilet av storfe
  • 200 g grønne bønner
  • 100 g rød og orange paprika
  • 4 ss soyasaus
  • Tabasco, noen dråper... jeg brukte ca. 8 c",)
  • 2 lime
  • 4 ss sesamfrø
  • 1/2 ts tørket knust chili (kan byttes ut med 1 ts chilikrydder)
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ss smør
  • Salt
  • Pepper
  • Koriander, frisk til pynt
Dressing:
  • 6 ss yoghurt naturell (Bruk laktosefri, hvis du følger Fodmap dietten)
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 ss sesamolje
  • 4 ss hakket koriander 
Sånn gjør du:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-45 minutter før den skal tilberedes.
  2. Skjær bort enden på bønnene. Kok dem i 3 minutter i kokende lettsaltet vann. Ha dem over i en bolle med kaldt vann. Sil av vannet når de har blitt kalde.
  3. Bland soyasaus, tabasco, saften av lime, sesamfrø og chili sammen i en bolle.
  4. Krydre biffene med salt og pepper.
  5. Stek biffene i en varm stekepanne med olje og smør, ca. 3 minutter på hver side.
  6. Hell halvparten av soyasausblandingen over biffene og la dem hvile.
  7. Visp sammen ingrediensene til dressingen.
  8. Stek bønner og paprika, skjært i strimler rask i en varm panne med litt olje, til de blir varme.
  9. Hell resten av soyasausblandingen over grønnsakene, fres 1 minutt.
  10. Legg bønnene og paprika på en tallerken.
  11. Legg over biff, skjært i skiver og hell over dressingen.
  12. Topp med litt frisk koriander.
Yoghurt og koriander-dressing 
Kokte bønner 
Lager soyablanding  ✿
Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF