27 april 2014

Filetkoteletter med sommerkål og soyasmør ☀️

Smak av sommer med sommerkål -eller nykål, som mange kaller det ☀️
Med en litt spicy hot saus -og stekte eller grillet filetkoteletter.

Koteletter:
Skjær beinet av kotelettene, så du kun får filetene igjen -eller bruk ferdige filetkoteletter.

Krydre dem godt med salt, pepper og grillkrydder, eller andre gode krydder du liker,
hvis de ikke er ferdig krydret.
Stek filetene i rapsolje i en stekepanne på høy varme til 2 -3 minutter på hver side. 
Etterstekes på lavere varme ca. 5 minutter.

Eller legg dem på grillen, som jeg gjorde i dag.
Lettvint og godt, smaker mye bedre enn når de blir stekt i en stekepanne.

Sommerkål:
Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp. 
Legg i kål, skjært i strimler, med en smørklatt på toppen. 
Damp under lokk, 2-3 minutter.

Soyasmør:
  • 2 Sjalottløk
  • 150 g meierismør
  • 1 dl soyasaus
  • Tabasco
  • Sitronsaft

Skrell og finhakk sjalottløk.
Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
Ha i sjalottløk, la det surre noen minutter.
Tilsett soyasaus og smak til med noen dråper Tabasco (10) og sitron (2 ts)

Legg sommerkål på en tallerken, krydre med salt.
Legg kotelettene på kålen og tilsett soyasmør rundt retten og litt over kotelettene.
Dryss over litt persille !!
Server med poteter, pasta eller ris ☀️
Jeg brukte ris i dag - kjempegodt !!

`:´¯)░
.. (¯ `•.\|/.•´¯)
░(`◠‿◠).•´¯) Lev - Spis - Nyt !! 
.. (_.•´/|\`•._).. .•.¸¸.٭✻.☆ ´¯` •.•.¸¸
 
Søndagstur på Ottestadstien ☀️

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF