04 april 2014

Vaniljeis med jordbær, honning og en touch av lime ;))♥


Enklere blir det ikke -men det smaker helt herlig !!

Du trenger:
  • Vaniljeis 
  • Jordbær 
  • Lime 
  • Akasiehonning 
  • Sitronmelisse

Legg is i dessertskåler, tilsett jordbær skåret i biter.
Riv over litt limeskall og drypp over litt flytende honning.
Pynt med litt sitronmelisse.

Nyter våren !!! 
⋱ ⋮ ⋰ ⋰
.((¯`´¯)
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿

Du kan gjøre retten litt mer spennende med å lage din egen is.

Vanilje-is:
  • 8 eggeplommer
  • 150 gr sukker
  • 5 dl fløte
  • 1 vaniljestang
  • 1 gelantinplate
  1. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis.
  2. Legg gelantinplaten i kaldt vann, ca 5minutter.
  3. Klem ut vannet og rør den ut i eggedosisen.
  4. Skrap ut frøene av vaniljestanga og tilsett dem i eggedosisen.
  5. Pisk kremfløten stiv og bland den med eggedisisen.
  6. Sett den i frysen så den stivner.
  7. Ta den ut av fryseren og sett den i kjøleskapet en halvtime før servering.
Gelantinplaten er kun tilsatt for at isen skal holde formen og ikke 'smelte' så fort,
den er ikke en nødvendig ingrediens for å lage en god is.



Akasiehonning er honning laget av nektar fra blomstene på Akasietreet.
Honningen er lys, mild og har et høyt fruktoseinnhold som gjør at den holder seg flytende
og ikke krystalliserer seg. Oppbevares i romtemperatur.


Fått nydelig roser av min kjære !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF