Herlig smaksrik kyllingryte med knallgod saus 🐔🍃
Appelsin og soyasaus er en perfekt match.
Jasminris er en thailandsk ris som vokser i samme jord som jasminplantene.
Det er en langkornet, lettkokt ris med fin, mild duft og smak av jasmin.
Jasminris brukes til de fleste asiatiske måltider.
Jeg bruker lårfilet i denne retten. Den er mye saftigere og har mer smak enn kyllingbryst.
Kyllingen kan gjerne brunes litt før du tilsetter det i gryta. Det er en fordel i hvert fall når man bruker lårfilet med fett. Bruker du kyllingbryst kan du dele dem opp og legge dem rett i kjelen, men jeg bruner ofte dem også, det gir bedre smak på retten.
Jeg tilbereder gryta i en Crock-Pot slowcooker, men du kan også steke den i en ildfast form i stekeovn eller bare la den surre i stekepannen.
Jeg bruker jasminris, som er veldig god på smak og har en klebrig konsistens, som passer godt til den herlige sausen.
Det er en langkornet, lettkokt ris med fin, mild duft og smak av jasmin.
Jasminris brukes til de fleste asiatiske måltider.
Spis & kos deg 🌿
Jeg lager ofte store porsjoner og fryser ned restene til jeg trenger rask middag på travle dager.
Du trenger til 6 porsjoner:
- 1.2 kg lårfilet av kylling
- Stekesmør/olje
- 4 ss maizena
- 2 ts sesamolje
- 1 ss riseddik
- 3 appelsiner
- 300 g appelsinmarmelade
- 1 dl soyasaus
- 1 ss revet hvitløk
- 2 ss fersk revet ingefær
- 1 ts chilipulver
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- Sesamfrø
- Vårløk
Sånn gjør du:
- Del opp lårfilet i passende biter.
- Stek kyllingbitene i smør og olje på begge sider, ikke stek for mange av gangen og legg dem over i innerkjelen på en slowcooker.
- Dryss maizena/maismel over kyllingen og bland det godt sammen.
- Finhakk eller riv hvitløk og ingefær.
- Press ut saften av appelsinene og legg det i en bolle sammen med appelsinmarmelade, sesamolje, soyasaus, riseddik, hvitløk, ingefær, chili, salt og pepper.
- Hell det over kyllingen og bland alt godt sammen.
- Sett på lokket og kok på LOW i en slowcooker i 5-6 timer. Ta gjerne av lokkeT de siste 30-60 minuttene, så sausen reduseres litt.
- Dryss over sesamfrø og vårløk ved servering.
I stekeovn:
Stek retten i en ildfast form på 180°C ca. 1 time.
I stekepanne:
Skal du lage en liten porsjon kan du legge kyllingen tilbake i stekepannen og helle over sausen. La det surre en times tid.
Klar til servering ! |
Denne må prøves på lørdag👍👍
SvarSlettHåper du blir fornøyd :-)
Slett