God varmende gryte med masse smak og hvor 'hot' den blir bestemmer du selv.
Serveres med fløyelsmyk puré !
Spis & Nyt ♫
Chiligryte:
Til 4-6 personer:
- 800 g mørbradbiff
- 2 fedd hvitløk
- 1 løk
- 1 rød chili
- 1 rød paprika
- 1/2 ts pepper
- 1 ts salt
- 1 ts spisscumin
- 5 dl kjøttkraft
- 230 g brune bønner
- 230 g hvite bønner
- 100 g sjampinjong i skiver
- 100 g maiskorn
- Lime
- Tabasco
- Finhakk hvitløk og chili.
- Grovhakk løk.
- Skjær paprika i biter.
- Fres dette i varm gryte i litt olje sammen med pepper og spisskummen.
- Hell over kraften og kok opp.
- Skjær kjøtt i biter, vend dem i hvetemel tilsatt salt og pepper.
- Brun det i en stekepanne, litt og litt om gangen før du tilsetter kjøttet i gryten.
- Hvis du bruker hermetiske bønner, så må du skylle dem under rennede vann. Bruker du tørre, så må du huske og bløtlegge dem i ca. 12 timer før de skal brukes.
- Tilsett bønner, sjampinjong og mais i gryta. (Hvis du bruker hermetiske bønner, kan du vente med og tilsette dem, til det gjenstår ca. 15 minutter av koketiden)
- La det småputre i ca. 1 time, til kjøttet er skikkelig mørt.
- Rør ut 2 ss maisenna med 3 ss vann og tilsett det i sausen, hvis du vil ha sausen litt tykkere.
- Smak til med presset limesaft, salt og tabasco. (Jeg brukte saften av en 1/2 lime og 10 dråper tabasco c",)
- Tilsett eventuelt litt sukkerkulør for å få en pen farge på gryta.
Potet & selleripuré:
- 1 kg potet
- 100 g sellerirot
- 4 fedd hvitløk
- 100 g godt smør
- 2 dl fløte
- Salt og pepper
- Skrell poteter og del dem i to.
- Rens sellerirot og skjær dem i biter.
- Skrell hvitløk og del feddene i fire deler.
- Kok alt sammen til potetene er møre.
- Hell av vannet -og sett kjelen tilbake på platen, så alt vannet damper bort.
- Legg det grønnsakene over i en foodprosseor og tilsett smør i biter og fløte.
- Kjør det sammen til det blir en fin puré.
- Smak til med salt og pepper.
Legg en limebåt på tallerkenen ved servering og sett tabasco på bordet !!
Spis & Nyt ! |
Ingredienser ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar