Mexicansk Chiligryte med oksekjøtt ♫ Servert med potet & selleripuré !!


God varmende gryte med masse smak og hvor 'hot' den blir bestemmer du selv.
Serveres med fløyelsmyk puré !
Spis & Nyt ♫

Chiligryte:
Til 4-6 personer:
  • 800 g mørbradbiff
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 1 rød chili
  • 1 rød paprika
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ts spisscumin
  • 5 dl kjøttkraft 
  • 230 g brune bønner
  • 230 g hvite bønner
  • 100 g sjampinjong i skiver
  • 100 g maiskorn
  • Lime
  • Tabasco 
Sånn gjør du:
  1. Finhakk hvitløk og chili.
  2. Grovhakk løk.
  3. Skjær paprika i biter. 
  4. Fres dette i varm gryte i litt olje sammen med pepper og spisskummen.
  5. Hell over kraften og kok opp.
  6. Skjær kjøtt i biter, vend dem i hvetemel tilsatt salt og pepper.
  7. Brun det i en stekepanne, litt og litt om gangen før du tilsetter kjøttet i gryten.
  8. Hvis du bruker hermetiske bønner, så må du skylle dem under rennede vann. Bruker du tørre, så må du huske og bløtlegge dem i ca. 12 timer før de skal brukes.
  9. Tilsett bønner, sjampinjong og mais i gryta. (Hvis du bruker hermetiske bønner, kan du vente med og tilsette dem, til det gjenstår ca. 15 minutter av koketiden)
  10. La det småputre i ca. 1 time, til kjøttet er skikkelig mørt.
  11. Rør ut 2 ss maisenna med 3 ss vann og tilsett det i sausen, hvis du vil ha sausen litt tykkere.
  12. Smak til med presset limesaft, salt og tabasco. (Jeg brukte saften av en 1/2 lime og 10 dråper tabasco c",)
  13. Tilsett eventuelt litt sukkerkulør for å få en pen farge på gryta.

Potet & selleripuré:
  • 1 kg potet
  • 100 g sellerirot
  • 4 fedd hvitløk
  • 100 g godt smør
  • 2 dl fløte
  • Salt og pepper
Sånn gjør du:
  1. Skrell poteter og del dem i to.
  2. Rens sellerirot og skjær dem i biter.
  3. Skrell hvitløk og del feddene i fire deler.
  4. Kok alt sammen til potetene er møre.
  5. Hell av vannet -og sett kjelen tilbake på platen, så alt vannet damper bort.
  6. Legg det grønnsakene over i en foodprosseor og tilsett smør i biter og fløte.
  7. Kjør det sammen til det blir en fin puré.
  8. Smak til med salt og pepper.
Serveres med en stor bolle med tortillachips ♫
Legg en limebåt på tallerkenen ved servering og sett tabasco på bordet !!

Spis & Nyt !


Ingredienser !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF