Risotto er en italiensk risrett. Opprinnelsen til retten er fra den flate Posletta i Nord-Italia,
hvor risdyrking er vanlig, altså den østre delen av Piemonte, Lombardia og Veneto.
Her er en oppskrift på en billig og god
Til 5 personer:
- 2 stk sjalottløk
- 2 ss olivenolje
- 4 dl ris for risotto
- 10 dl kyllingfond (10 dl vann og 2 beger Fond 'Du Chef' chicken)
- 1,5 ts gurkemeie
- 1,5 ts salt
- 4 stk rå kyllingfilet
- 1 pk dypfryste selskapserter
- Hakk sjalottløken og fres den blank i olje.
- Tilsett risen og rør rundt så alle riskornene blir blanke av olje.
- Hell på kyllingbuljong, tilsett gurkemeie og salt.
- La risen småkoke under lokk i 10 minutter.
- Skjær kyllingfiletene i brede strimler og bland dem med risen, sammen med ertene.
- Kok videre til risen er mør og kyllingen gjennomkokt, 5-10 minutter ✿
Fiks, ferdig, spis på 20 minutter !! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar