Nydelig mektig dessert, men du må lage den dagen før den skal serveres !!
- og vi kan slå fast at jeg ikke er noen konditor, men den smakte godt i hvert fall c",)
Anbefaler og bruke en litt mindre form, så kaken blir høyere.
Jeg brukte en brødform på 2 liter, skal lage den på nytt senere, øvelse gjør mester !!
Lag en form av aluminiumsfolie, som er like stor som toppen på en brødform ved å klemme aluminiumsfolien rundt toppen av formen. Sett aliminiumsformen på en stekeplate.
Nøttebunn:
- 3 stk eggehviter
- 4 ss sukker
- 2 poser hakkede mandler, totalt 70 gram
Vend forsiktig inn mandlene og fordel røren i aluminiumsfolieformen.
Stekes ved 180 °C i ca. 25 minutter, til den er gylden brun.
Avkjøl.
Den satt godt fast i formen, så jeg la den i fryseren en times tid c",)
Gelé:
1 pk gelé med jordbærsmak
- Bruk en brødform på 1-1 1/2 liter.
- Kle innsiden av formen med plastfolie. Dette for at det er lettere å få ut kaken når den er ferdig.Lag gelé etter anvisningen på pakken, men bruk bare 3 1/2 dl vann.
- Hell den i formen og sett formen i kjøleskap så geléen stivner.
Sjokolademousse:
- 1 pk sjokolademousse med daim
- 1 dl melk
- 1 dl kremfløte
Legg sjokolademoussen over den stivnede geléen i formen.
Montering:
- Skjær til nøttebunnen og legg den på toppen av sjokolademoussen.
- Dekk til med plasten og sett formen i kjøleskapet over natten.
Sjokoladeglasur: (Lages på dag 2)
- 1 dl kremfløte
- 1 plate kokesjokolade
- Varm opp 1/2 dl fløte og ha i hakket sjokolade.
- Ta kjelen til side og la sjokoladen smelte.
- Rør det sammen og tilsett 1/2 dl kald fløte.
- La glasuren avkjøles helt.
- Hvelv kaken over på et fat og smør glasuren på i et tynt lag.
- La kaken stå kaldt til den skal serveres ;))♥
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar