Kjempegod, delikat, lekker forrett !
- eller smårett, når du har lyst på noe friskt og godt, med litt krønsj ღ
Det er utrolig raskt og enkelt å lage sprøstekt parmesan, som smaker kjempegodt !
Prøv da vel !
Du trenger til 4 porsjoner:
- 400 g reker, ferdig renset
- 2 stk avokado
- 1 stk agurk
- 4 ss hakket gressløk
- 4 stk lime
- Olivenolje
- Parmesan
- Ruccola salat
- Havsalt
- Pepper
- Rens reker.
- Legg rekene i en bolle, hell over 2 ss olje og 2 ss limesaft, bland det forsiktig sammen.
- Legg rekene lagvis i to små porsjonsformer, sett det i kjøleskapet.
- Skjær avokado og agurk i terninger (skjær bort den bløte remsen i midten), hakk gressløk, legg det sammen i en bolle.
- Rør sammen 2 ss olje og 2 ss limesaft, hell over avokadoblandingen og rør det forsiktig sammen.
- Legg det i to små porsjonsformer og sett det i kjøleskapet.
- Fersk revet parmesan drysses i sirkler på et bakepapir, i ett tynt lag så du nesten ser igjennom.
- Stekes på 160 grader varmluft til osten er gyldenbrun, det tar ca. 5 minutter, avkjøles.
- Legg ruccolasalat på en tallerken, strø over litt havsalt og pepper.
- Snu formen med avokado/agurk og legg den på salaten.
- Snu formen med rekene og legg dem på avokadoblandingen.
- Legg parmesanlokket på toppen ღ☼
Reker ღ |
Avokado, gressløk og agurk ღ |
Parmesan klar til steking ღ |
Nyt den gjerne med glass cremant :
Delorme Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut 2011
- Varetype:Musserende vin
- Land/distrikt:Frankrike, Burgund, Øvrige
- Årgang: *)2011
- Passer til:
Spis & Nyt ღ |
- Farge:Middels dyp grønngul.
- Lukt:Frisk.
- Smak:Fruktig med preg av eple.
- Råstoff:Pinot Noir 100%
- Innhold:Alkohol 12,00%Sukker: 9,00 g/lSyre: 7,60 g/l
- Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
- Produsent:Andre Delorme
- Grossist:Beverage Partners Norway AS
- Distributør:Vectura AS
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar