Pannekakedagen er førstkommende tirsdag etter fastelavnssøndag.
Den symboliserer at det er 40 dager til påske, og i gamle dager var det også starten på fasten.
Da gjaldt det å få brukt opp blant annet egg, og hva passer vel bedre da enn pannekaker ✿
Pannekaker er populært både hos store og små.
De kan lages tykke eller tynne, store eller små, stekes i panne eller ovn, nytes til middag
eller som dessert. Her har jeg laget bolognese, en kjøttsaus -som jeg har fylt pannekakene med.
Denne oppskriften er til 8-10 stk:
De kan lages tykke eller tynne, store eller små, stekes i panne eller ovn, nytes til middag
eller som dessert. Her har jeg laget bolognese, en kjøttsaus -som jeg har fylt pannekakene med.
Denne oppskriften er til 8-10 stk:
Gode gratinerte gratinerte pannekaker, fylt med bolognese ✿
Pannekaker
- 4 stk egg
- 3 dl hvetemel
- 0,5 ts salt
- 5 dl melk
Sånn gjør du:
- Ta eggene i en bakebolle, visp dem lett sammen.
- Tilsett ca. 4 dl melk, sikt inn melet, blandet med salt.
- Pisk alt godt sammen til en fin røre uten klumper.
- Tilsett resten av melken og rør til røren er jevn.
- La røren svelle i minst 1/2 time.
- Lag gjerne røren kvelden før og la den stå i kjøleskapet.
- Varm opp en stekepanne, tilsett smør -la det smelte.
- Stek i en teflonpanne, da trenger du bare litt smør i pannen.
- Min stekeplate har styrken 1-10, jeg steker pannekakene på innstilling 7.
- Hell en øse med røre i pannen, rør litt på pannen så den blir godt fordelt i pannen. Stek til den nesten stivner, før du snur den og steker den på andre siden.
Bolognese
- 400 g kjøttdeig
- 1 stk hakket løk
- 1 boks tomater, med balsilikum og oregano
- 2 ss tomatpuré
- 1 revet gulrot
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- Revet ost
Sånn gjør du:
- Stek kjøttdeig og løk hver for seg, i en stekepanne med litt smør.
- Ta det over i en kjele.
- Tilsett tomatpuré, tomater, gulrot, salt og pepper.
- La det småkoke, mens du steker pannekakene.
- Fordel kjøttdeigblandingen i pannekakene.
- Rull dem sammen og legg dem i en smurt ildfast form, dryss over revet god ost.
- Stekes på 225 °C i ca. 10 minutter, til osten har smeltet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar