Gratinerte Pannekaker med kjøttdeig ♫♫


Pannekakedagen er førstkommende tirsdag etter fastelavnssøndag.
Den symboliserer at det er 40 dager til påske, og i gamle dager var det også starten på fasten. 
Da gjaldt det å få brukt opp blant annet egg, og hva passer vel bedre da enn pannekaker 

Pannekaker er populært både hos store og små.
De kan lages tykke eller tynne, store eller små, stekes i panne eller ovn, nytes til middag
eller som dessert. Her har jeg laget bolognese, en kjøttsaus -som jeg har fylt pannekakene med.

Denne oppskriften er til 8-10 stk:
Gode gratinerte gratinerte pannekaker, fylt med bolognese

Pannekaker
  • 4 stk egg
  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl melk
Sånn gjør du:
  1. Ta eggene i en bakebolle, visp dem lett sammen.
  2. Tilsett ca. 4 dl melk, sikt inn melet, blandet med salt.
  3. Pisk alt godt sammen til en fin røre uten klumper.
  4. Tilsett resten av melken og rør til røren er jevn.
  5. La røren svelle i minst 1/2 time.
  6. Lag gjerne røren kvelden før og la den stå i kjøleskapet.
  7. Varm opp en stekepanne, tilsett smør -la det smelte.
  8. Stek i en teflonpanne, da trenger du bare litt smør i pannen.
  9. Min stekeplate har styrken 1-10, jeg steker pannekakene på innstilling 7.
  10. Hell en øse med røre i pannen, rør litt på pannen så den blir godt fordelt i pannen. Stek til den nesten stivner, før du snur den og steker den på andre siden.
Bolognese
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 stk hakket løk
  • 1 boks tomater, med balsilikum og oregano
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 revet gulrot
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • Revet ost
Sånn gjør du:
  1. Stek kjøttdeig og løk hver for seg, i en stekepanne med litt smør.
  2. Ta det over i en kjele.
  3. Tilsett tomatpuré, tomater, gulrot, salt og pepper.
  4. La det småkoke, mens du steker pannekakene.
  5. Fordel kjøttdeigblandingen i pannekakene.
  6. Rull dem sammen  og legg dem i en smurt ildfast form, dryss over revet god ost.
  7. Stekes på 225 °C  i ca. 10 minutter, til osten har smeltet.
Server pannekakene med en frisk salat ♫♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar