Asia møter Europa med en streif av Amerika c",)
Kan jo lure litt på hva jeg "mener" med denne retten.
Kylling fylt med fransk ost, italiensk tomat og koriander, som blir mye brukt i det asiatiske og meksikanske kjøkken.
Servert med franske poteter, asiatisk 'kål', men som nå også blir dyrket i Norge og på
toppen av det hele en thai-saus !!
Bacon/svinekjøtt blir brukt både i det Europeiske, Amerikanske og Asiatiske kjøkken,
kom til Norge 1500-1100 år f.kr. faktisk !!
Denne retten blir neppe og finne på menyen på en restaurant,
men jeg driver ingen restaurant -og i bloggverden er heldigvis alt lov !
Smaker utrolig godt, selv om den er landløs ♫♫
Til 4 personer:
Ingredienser:
- 4 store eller 8 små kyllingfileter
- 125 g brie ost
- Soltørkede tomater
- Koriander, frisk
- 8 skiver Bacon
- 700 g Amadine poteter
- 2 ss olje
- Maldon salt
- Pepper
- Curry pasta, rød
- 2 fedd hvitløk
- 4 dl kokosmelk
- 500 g Pak choy
- Skjær ett snitt i kyllingfileten, på langsiden.
- Fyll kyllingfileten med ost, hakket soltørket tomater og koriander.
- Surr bacon rundt kyllingfileten og fest med tannstikkere.
- Brun filetene i en varm stekepanne med godt smør, på alle sider.
- Legg de over i en smurt ildfast form. Sett i steketermometer.
- Etterstekes på 125 grader til de er 72 grader, det tar ca. 30 minutter.
- La kyllingfileten hvile, pakket inn i alu.folie til potetene er ferdig.
- Vask og del små poteter i to.
- Legg potetene i en ildfast form, krydre med maldon salt og pepper.
- Hell over olje og bland godt sammen.
- Stek dem i ovn, sammen med kyllingfiletene.
- Sett opp varmen til 200 grader, når kyllingfiletene er ferdig og stek videre til de er møre.
Hot curry saus med Pak Choy:
- Fres 1 ss red curry pasta i litt olje, sammen med finhakket hvitløk ett par minutter.
- Tilsett kokosmelk, kok noen minutter.
- Legg i pak choy.
- Småkok i ca. 5 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar