Panna cotta, direkte oversatt «kokt fløte», er en italiensk dessert.
Den lages av fløte, vaniljestang, sukker og gelantin og serveres, som regel med bær eller -coulis.
Her møter Italia Asia, byttet ut fløte med kokosmelk.
Resultatet ble en nydelig asiatisk dessert !
Desserten kan også serveres til veganere, da den ikke inneholder egg og melkeprodukter.
Du må da bruke vegansk gelantin.
Du kan bruke Agar-Agar pulver, som erstatning for gelantin, men i mye mindre mengde.
Du får kjøpt Agar-Agar på helsekost butikker.
Til 4 porsjoner trenger du:
ดีและหวาน
Til 4 porsjoner trenger du:
- 4 dl kokosmelk
- 1 dl sukker
- 1 dl kokosmasse
- 2 lime
- 3 plater gelatin /1 ts Agar-Agar
- 1 mango
- 1/2 rød chili
- Sitronmelisse
- Kok opp kokosmelk, sukker, kokosmasse og saften av en 1 lime.
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter, klem vannet ut av platene før du tilsetter dem i kjelen.
- Ta kjelen av platen og rør inn gelantinen, en om gangen i den varme blandingen.
- Hell blandingen i porsjonsformer.
- La de stå i kjøleskapet til de stivner, ca. 4 timer.
- Skjær mango i biter og legg dem i en bolle med hakket chili, sitronmelisse og saften av 1/2 lime.
- Bland alt godt sammen.
- Legg mango på toppen av desserten ved servering.
ดีและหวาน
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar