Hadde så lyst på skalldyr i dag !!
Blåskjell og scampi er noe av det beste jeg kan få.
Også hadde jeg lyst på noe med litt futt i !!
Resultatet ble en hot gryte med både blåskjell og scampi.
Hvitvinen ble byttet ut med rosevin, men det funket bra !!
Spis og Nyt ♪♫¸♥¸♫♪ ♥
Du trenger til 3 store porsjoner:
- 1 kg blåskjell
- 300 g rå scampi
- 3 ss solsikkeolje
- 1 ss curry pasta
- 2 dl hvitvin (eller rosevin c",)
- 1,5 dl fløte
- 10 Cherry tomater
- 2 store sjalottøk
- 1-2 chili
- Dill
- Persille
- Kontroller, vask og fjern skjegget på blåskjellene. Kast de som ikke lukker seg.
- Rens scampi, fjern tarmen.
- Hakk sjalottløk og chili, del tomatene i to.
- Varm opp olje i en stor kjele, tilsett curry pasta, la det surre litt.
- Tilsett sjalottløk og chili, la det surre litt før du tilsetter hvitvin og fløte.
- La det koke opp. Tilsett tomatene.
- Tilsett scampi og la det koke i ca. 2 minutter, da de tar lengre tid enn blåskjellene.
- Legg forsiktig i blåskjellene, sett på lokk og la det dampe i ca. 5 minutter, til blåskjellene har åpnet seg og scampi har skiftet farge til rosa.
- Rist litt på kjelen noen ganger.
- Dryss over hakket dill og persille.
Spis og Nyt ♪♫¸♥¸♫♪ Ha en fin kveld ♥
Ingredienser |
Det spirer og gror i blomsterbeddet ♥ Elsker våren ♥ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar