Scampi & Blåskjellgryte a'la Edel ♪♫¸♥¸♫♪


Hadde så lyst på skalldyr i dag !!
Blåskjell og scampi er noe av det beste jeg kan få.
Også hadde jeg lyst på noe med litt futt i !!

Resultatet ble en hot gryte med både blåskjell og scampi.
Hvitvinen ble byttet ut med rosevin, men det funket bra !!
Spis og Nyt ♪♫¸¸♫♪
Du trenger til 3 store porsjoner:
  • 1 kg blåskjell
  • 300 g rå scampi
  • 3 ss solsikkeolje
  • 1 ss curry pasta
  • 2 dl hvitvin (eller rosevin c",)
  • 1,5 dl fløte
  • 10 Cherry tomater
  • 2 store sjalottøk
  • 1-2 chili
  • Dill
  • Persille
Sånn gjør du:
  1. Kontroller, vask og fjern skjegget på blåskjellene. Kast de som ikke lukker seg.
  2. Rens scampi, fjern tarmen.
  3. Hakk sjalottløk og chili, del tomatene i to.
  4. Varm opp olje i en stor kjele, tilsett curry pasta, la det surre litt.
  5. Tilsett sjalottløk og chili, la det surre litt før du tilsetter hvitvin og fløte.
  6. La det koke opp. Tilsett tomatene.
  7. Tilsett scampi og la det koke i ca. 2 minutter, da de tar lengre tid enn blåskjellene.
  8. Legg forsiktig i blåskjellene, sett på lokk og la det dampe i ca. 5 minutter, til blåskjellene har åpnet seg og scampi har skiftet farge til rosa.
  9. Rist litt på kjelen noen ganger.
  10. Dryss over hakket dill og persille.
Server med salte pommes frites og/eller hvitløksbrød.



Spis og Nyt ♪♫¸¸♫♪ Ha en fin kveld


Ingredienser

Det spirer og gror i blomsterbeddet Elsker våren

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar