Nydelig vårlig rett, med vårens grønnsaker og hvitvinsaus ♫♥
Asparges og sommerkål er mine favoritt grønnsaker, bare pass på at du ikke overkoker dem !
Ingredienser til 4 personer:
- 4 store kyllingfileter
- 8-12 skiver spekeskinke
- Salt
- Pepper
- Meierismør
- Kokte nypoteter
- Asparges, 12-16 stk
- Nykål, 1 hode
- Persille
- Hvitvinsaus (oppskrift lenger ned på siden)
- Rull spekeskinke rundt hver kyllingfilet og fest med tannpirkere.
- Brun filetene i en varm stekepanne med godt smør, på alle sider.
- Legg de over i en smurt ildfast form. Sett i steketermometer.
- Etterstekes på 125 grader til de er 72 grader, det tar ca. 30 minutter.
Asparges:
Brekk av den nederste delen på aspargesen, der den knekker naturlig.
Kok asparges i saltet vann i 2-4 minutter, avhengig av størrelsen.
Brekk av den nederste delen på aspargesen, der den knekker naturlig.
Kok asparges i saltet vann i 2-4 minutter, avhengig av størrelsen.
Nykål:
Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
Legg oppi kålen, skjært i 4 båter, med en smørklatt på toppen.
Damp under lokk, 5-6 minutter.
- 1 dl hvitvin, tørr
- 0,5 ss sjalottløk
- 0,5 dl kremfløte
- 200 g meierismør
- Saften av ½ sitron.
- Salt og pepper
- Kok inn hvitvin og sjalottløk.
- Når det meste av vinen er kokt inn, sil sausen og tilsett kremfløte.
- Kok inn til sausen tykner noe.
- Rør så inn små terninger av kaldt smør.
- Hold temperaturen opp mot kokepunktet, men den må ikke koke.
- Smak til sausen med sitron, salt og pepper.
Server retten med kokte nypoteter ♫♥
Dryss over frisk persille !!
Kyllingfilet klar til steking ♫ |
Kyllingfilet og asparges ♫ |
Soave Cantina di Soave 2012/2013
- Karakteristikk: Fylde:Friskhet:Sødme:
- Farge: Lys strågul.
- Lukt: Litt dempet aroma av pære, mandel og sitrus, hint av urter.
- Smak: Bløt og umiddelbar, hint av pære og mandel.
- Passer til:
- Land/distrikt: Italia, Veneto, Soave
- Årgang: 2013
- Råstoff: Garganega 90%, Chardonnay 10%
- Metode: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk. 6 md. fatlagring.
- Innhold: Alkohol 12,00%Sukker: 3,00 g/l Syre: 5,20 g
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar