Nom Nom ♪
Har du prøvd gulrotpuré til biff før ??
Det burde du !!
1) Ta biffen ut av kjøleskapet 30-45 minutter før den skal stekes.
Jeg brukte ytrefilet, men entrecote, mørbrad og selvfølgelig indrefilet er også gode kjøttstykker,
som kan brukes til denne retten.
2) Når du har tatt ut biffen, begynner du med hasselbackpotetene;
Oppskrift på hasselbackpoteter finner du her
3) Lag gulrotpure og soppsausen, før du steker biffene.
4) Mens biffene hviler koker du sukkerertene.
4) Mens biffene hviler koker du sukkerertene.
Gulrotpuré :
(3 porsjoner)
- 6 gulrøtter
- 1 appelsin
- 2 ss olivenolje
- Salt
Sånn gjør du:
- Skrell gulrøttene og kutt i grove biter.
- Kok dem møre i lettsaltet vann.
- Kjør dem i mikser med saften av en appelsin og olivenolje.
- Smak til med salt.
Soppsaus:
(3 porsjoner)
- 200 g sopp
- 1 sjalottløk
- 1 ts smør
- 1 ts olivenolje
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 2 dl kjøttkraft/buljong
- 1 dl kremfløte
- Sukkerkulør
- Del soppen i biter og brun dem i panna med smør og olje, sammen med finhakket sjalottløk.
- Smak til med salt og pepper.
- Tilsett kraft og kok 5-10 minutter, kjør sausen i foodprosessor eller stavmikser.
- Sil sausen og ta den tilbake i kjelen.
- Tilsett kremfløte og kok til du får en saus med passe tykk og fin konsistens.
- Juster fargen med noen dråper sukkerkulør ღ☼
Biff:
- Stek på sterk varme i en blanding av olje og smør.
- La olje/smør bli nøttebrunt før du legger i biffen.
- Stek ca. 3 minutter, til du ser blodet pipler opp på den ene siden, snu og stek den andre siden.
- Når blodet pipler opp -er den medium stekt.
- La den hvile i 10 minutter.
Falling Feather Ruby Cabernet ♪♪
Middels dyp rød. Ung fruktighet med preg av røde bær, paprika oglitt sevje, hint av sødme i avslutningen.
♪♫•*¨*•.¸¸♥ Bon Appetit ♪♫•*¨*•.¸¸♥
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar