I rekken av Edel lager sunn, god og smakfull middag, med mager Kesam ღ
Sunne og gode fylte paprika !!
Denne retten trenger litt tid i stekeovn, 45 minutter, så her kan man rekke og gå
dagens tur, mens middagen står i ovnen c",)
Kesam er mager ferskost, noen kaller det for kvarg.
Brukes som erstatning for smør, rømme, fløte og andre melkeprodukter med fett.
Til 4 porsjoner:
Ingredienser:
- 400 g kjøttdeig av kylling
- 1 stk mellomstor løk
- 1,5 dl kesam, mager
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 2 ts chilipulver
- 1 stk egg
- 4 stk store paprika
- 2 dl revet hvitost, gjerne mager
- 2 dl vann + 1/2 beger "Fond du Chef" kjøttfond (-eller 1/2 kjøttbuljongterning)
- Finhakk løk.
- Bland sammen alle ingrediensene til kjøttdeigfyllet, rå kjøttdeig, kesam, løk, egg og krydder.
- Skjær av toppen paprikaene, ta ut steinene og rens dem.
- Fyll paprikaene med kjøttdeigblandingen.
- Legg paprikaene i en ildfast form.
- Dryss over ost.
- Rør ut kjøttfond i varmt vann og hell det i formen.
- Stekes på 200 °C i ca. 45 minutter.
- Hvis osten begynner og bli litt mørk etter ca. 35 minutter, så legg over ett ark bakepapir.
Det ser kanskje litt tørt ut, men det er masse deilig saft/saus inne i paprikaen, som renner ut
når du skjærer i den ღ
Inneholder 28% ertefiberkjerne, høres i hvert fall litt sunnere ut -enn vanlig langkornet ris c",) |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar