Laks i form med nypoteter, cherrytomater og asparges ✿✿


Nydelig vårlig rett ✿✿
Du trenger kun en skjærefjøl, en kniv og en ildfast form !!
Fiks ferdig - uten mye oppvask  -og den smaker himmelsk 

Hver dag spises det 14 millioner måltider norsk laks rundt om i verden.
Det er selvsagt mest oppdrettslaks, som ikke alle setter like stor pris på, men 'læll a du' !
Blant viktige næringsstoffer er laks rik på omega-3-fettsyrer, proteiner, fettløselige vitaminer som vitamin D, selen, vitamin B12, vitamin A, jod og antioksidanter.
Les mer om laks fra Norge her.

Til 4 porsjoner:
  • 600-800 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 600 g nypoteter, delt i to hvis de er store
  • 2 ss olivenolje
  • 12 grønne asparges, skjær/knekk av den nederste delen og skjær den i to biter
  • 1 boks små tomater, gjerne med stilken på, det er de som er best
  • Havsalt
  • Pepper
  • Saften av 1/2 sitron
  • Basilikum, frisk
  • Crème Fraîche lett
Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til 220 grader.
  2. Pensle 1 ss av olivenoljen i en ildfast form, legg i potetene og strø over litt havsalt.
  3. Stek potetene i 20-30 minutter eller til de nesten er ferdige.
  4. Skjær laksen i serveringstykker.
  5. Legg asparges, tomater, laks på potetene og drypp over sitronsaft og litt olje.
  6. Krydre godt med havsalt og pepper.
  7. Sett ned ovnen til 180 grader.
  8. Stekes videre i ca. 15 minutter, til laksen er ferdig.
  9. Dryss over basilikumblader ved servering og legg på en skje crème fraîche på fiskestykkene.
Potetene har stekt i 25 minutter og de øvrige ingrediensene er tilsatt !


Casillero del Diablo Chardonnay 2013
  • Farge: Lys grønngul.
  • Lukt: Sval aroma preget av grønt eple, sitrus og grønne urter.
  • Smak: Fruktig og lett sitruspreget, innslag av urter, svakt bitter ettersmak.
  • Passer til: Fisk   Svinekjøtt   Apertiff  
  • Land/distrikt: Chile, Leyda Valley
  • Årgang: 2013
  • Råstoff: Chardonnay 100%
  • Metode: Håndplukkede druer, tradisjonell vinifikasjon med bl.a.
  • Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 2,00 g/l Syre: 7,30 g/l


✿✿ ✿✿
Vår i Ottestad ✿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar