Nydelig vårlig rett ✿✿
Du trenger kun en skjærefjøl, en kniv og en ildfast form !!
Fiks ferdig - uten mye oppvask -og den smaker himmelsk ღ
Hver dag spises det 14 millioner måltider norsk laks rundt om i verden.
Det er selvsagt mest oppdrettslaks, som ikke alle setter like stor pris på, men 'læll a du' !
Blant viktige næringsstoffer er laks rik på omega-3-fettsyrer, proteiner, fettløselige vitaminer som vitamin D, selen, vitamin B12, vitamin A, jod og antioksidanter.
- 600-800 g laksefilet, uten skinn og bein
- 600 g nypoteter, delt i to hvis de er store
- 2 ss olivenolje
- 12 grønne asparges, skjær/knekk av den nederste delen og skjær den i to biter
- 1 boks små tomater, gjerne med stilken på, det er de som er best
- Havsalt
- Pepper
- Saften av 1/2 sitron
- Basilikum, frisk
- Crème Fraîche lett
- Forvarm stekeovnen til 220 grader.
- Pensle 1 ss av olivenoljen i en ildfast form, legg i potetene og strø over litt havsalt.
- Stek potetene i 20-30 minutter eller til de nesten er ferdige.
- Skjær laksen i serveringstykker.
- Legg asparges, tomater, laks på potetene og drypp over sitronsaft og litt olje.
- Krydre godt med havsalt og pepper.
- Sett ned ovnen til 180 grader.
- Stekes videre i ca. 15 minutter, til laksen er ferdig.
- Dryss over basilikumblader ved servering og legg på en skje crème fraîche på fiskestykkene.
Potetene har stekt i 25 minutter og de øvrige ingrediensene er tilsatt ! |
Casillero del Diablo Chardonnay 2013
- Farge: Lys grønngul.
- Lukt: Sval aroma preget av grønt eple, sitrus og grønne urter.
- Smak: Fruktig og lett sitruspreget, innslag av urter, svakt bitter ettersmak.
- Passer til:
- Land/distrikt: Chile, Leyda Valley
- Årgang: 2013
- Råstoff: Chardonnay 100%
- Metode: Håndplukkede druer, tradisjonell vinifikasjon med bl.a.
- Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 2,00 g/l Syre: 7,30 g/l
✿✿ ✿✿
Vår i Ottestad ✿ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar