Ganske sunn og veldig god pai ღ
Jeg bruker en boks kesam mager, halvparten i bunnen og resten i eggeblandingen.Kesam er mager ferskost, noen kaller det for kvarg. Brukes som erstatning for smør, rømme, fløte og andre melkeprodukter med fett.
Alt smøret kan ikke erstattes med mager kesam i paibunnen, da blir den seig.
I dag brukte jeg 60 g smør istedet for 150 g.
Du kan også bytte ut hvetemelet med litt grovere mel, hvis du ønsker det.
Jeg vet ikke helt om denne klassifiserer til å være i etiketten "Sunne retter", med 15 g smør per person, ost og hvetemel, men til å være PAI er den mye sunnere enn andre paier !
Server paien med en blandet, sunn og god salat 🍅🌿
Til 4-6 personer:
Paibunn:
- 60 g smør
- 1,5 dl kesam, mager
- 3,5 dl hvetemel
- 3 ss vann
- Smuldre smør og mel.
- Tilsett kesam og 3ss kaldt vann.
- Elt deigen til alt er blandet og deigen myk og smidig.
- Legg deigen i kjøleskapet i 30-60 minutter. Du kan også lage den kvelden før og legge den i plast i kjøleskapet til neste dag.
- Kjevle ut deigen og legg i en paiform, som dekker hele formen.
- Prikk bunnen med gaffel og skjær bort det overflødige rundt kantene.
- Forstek bunnen nederst i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
- 4 egg
- 1,5 dl kesam, mager
- 1 dl lettmelk
- 1,5 ts salt
- 300 g kokt skinke
- 1 rød paprika
- 3/4 liten boks mais
- 2 dl revet ost
Sånn gjør du:
- Visp sammen egg, kesam, lettmelk og salt.
- Skjær skinke og paprika i biter.
- Legg skinke, paprika og mais i den forstekte paibunnen.
- Hell over eggblandingen og strø over revet ost.
- Stekes ved 200 grader i ca. 30 minutter.
16.11.2014 - Utfordring 'Pappaoppskrifter'
I anledning farsdagen som var søndag 9. november har Matbloggsentralen hatt en utfordring i samarbeid med Mills.
De har spurt etter sunne pappaoppskrifter.
Skinkepai med mager kesam,
var ett av bidragene som vant gavekort på kr. 1.500,-
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar