Lekker ovnsrett med kolje.
Kolje eller hyse, som den også blir kalt er medlem av torskefamilen. Hysa kan bli 110 cm lang og opp til 20 kg tung. I Norge er hysa vanlig langs hele kysten. Hysa liker seg best på sand-, leir- og grusbunn på dybder mellom 40–300 meter.
Det er en kjempegod matfisk.
Denne er rask og tilberede, så den kan også nytes på travle hverdager ✿ ✿
Du kan selvsagt bytte ut kolje med annen hvit fisk.
Til 4 porsjoner trenger du:
- 800 g fersk koljefilet, uten skinn og bein
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 1 grønn paprika
- 20 oliven
- 2 dl fiskekraft
- 1 dl fløte
- 2 ts maisenna
- Persille
- Salt
- Pepper
- Ris
Sånn gjør du:
- Rens koljefilet, fjern skinn og bein.
- Skjær opp i serveringstykker.
- Rens paprika og skjær i strimler.
- Kok opp fiskekraft, fløte (jeg brukte kremfløte, men det går helt fint og bruke matfløte) og jevn med maisenna.
- Legg paprika i strimler i en ildfast form og legg fisken på toppen.
- Strø over litt salt og pepper. Hell over fiskekraften.
- Legg på oliven.
- Bakes i ovn 180 gr. i 15-20 minutter.
- Dryss over litt persille og server med kokt ris.
Koljefilet ! |
Spis & Nyt ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar