Litt kos i hverdagen må vi unne oss -og jeg er jo helt håpløs når det gjelder reker og scampi,
kunne gjerne spist det hver dag.
Scampi er/var kanskje ikke helt "stue-rent".
Produksjon av scampi medførte enorme miljøødeleggelser. Produksjonen foregår ofte i oppdrettsanlegg eller på reketrålere. Norge importerer scampi fra Asia. Produksjonen har blitt bedre, i hvert fall hos noen av produsentene. De jeg kjøpte i dag var Black Tiger reker fra Sør-Vietnam, de er oppdrettet ekstensivt, ikke ved industriell oppdrett. De lever i sitt naturlige økosystem.
Bruk derfor scampi, som er miljømerket i henhold til kravene fra WWF.
Vi nordmenn er nok en "hvete-nasjon", blant 10 forskjellige typer av tortilla, fant jeg en type tortilla laget med mais, de øvrige var laget med hvete, riktig nok med og uten fullkorn c",)
Ingredienser:
- Maistortilla
- Tomatsalsa
- Revet ost
- Rødløk, skjært i tynne ringer
- Chili, skjært i tynne ringer
- Rå scampi
- Ruccola
Sånn gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Rens/skrell scampi og fjern tarmen.
- Smør tomatsalsa på tortillaene.
- Legg på rødløk, chili og revet ost.
- Legg scampi på toppen.
- Stek i ca. 10 minutter, til osten har smeltet og scampi har blitt stekt, skiftet farge til rosa.
- Server rykende varm, med ruccola på toppen.
Ingredienser |
Under arbeid ! |
⋰ ⋰
.((¯`´¯) Lev - Spis & Nyt !!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
.((¯`´¯) Lev - Spis & Nyt !!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar