Sommerskinke er vel egentlig en bayonneskinke, lettsaltet og ofte røkt skinke av svinekjøtt, som selges både rå og kokt.
Bayonneskinken skifter navn i løpet av årstidene: Juleskinke, påskeskinke og sommerskinke !
Det er i hvert fall min oppfatning, vet ikke om produsentene er enig med meg !
I denne oppskriften serverer jeg bayonneskinke med kokt ris og stekt ananas med honning & chili !
Herlig sterkt og søtt 🍍🍃
Du trenger:
Du trenger:
- Sommerskinke
- Ananas
- Chili
- Smør
- Honning, flytende
- Ris
- Friske urter
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Ferdig kokt sommerskinke skjæres opp i skiver.
- Skjær skallet av ananasen og skjær den opp i skiver. Stek den i godt smør ca. 2 minutter på hver side. Hell over litt flytende honning, tilsett chili i ringer og la ananasen steke i ytterligere noen minutter, til den begynner og bli brun, snu den ofte, kan fort blir brent.
- Legg ris på en tallerken, legg på skinke og ananas. Hell over litt av smør og honningblandingen, som er igjen i stekepannen. Dryss over friske urter, jeg brukte persille og pyntet med litt oregano. Legg gjerne på litt ekstra chili hvis du ønsker det.
Spis & Nyt |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar