Moussaka med søtpotet a'la Edel !


Moussaka er en rett fra Hellas. 
Grekernes lasagne.
Her har jeg byttet ut aubergine med søtpotet og lam med storfe, så denne kan vel kanskje kalles for Kjøttform med søtpoteter c",)


Begynn med å forberede søtpotetene:
250 g søtpotet, skjæres i skiver på 0,5cm, legges i vann til de skal brukes.
Tørk dem på ett kjøkkenhåndkle.

Kjøttsaus:
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller ca. 4 ts hvitløk fra Gourmet Garden
  • 1 boks tomat med basilikum og oregano
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 ts salt
  • ½ -1 bunt bladpersille. kun bladene -ikke stilken
  • ½ ts  pepper
  • 1 ts oregano
  • 0,5 dl kjøttkraft, jeg brukte 0,5 dl vann og 1/2 beger "Fond du Chef"
Sånn gjør du:
Stek karbonadedeig, tilsett løk og hvitløk og la det surre noen minutter.
Tilsett de øvrige ingrediensene og la det småkoke 10 minutter.

Ostesaus:
  • 100 g smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 300 g hvitost, revet (150 g i sausen og 150 til topping)
  • 3 egg
  • 1 ts salt
  • ½ ts revet muskat
Sånn gjør du:
  1. Smelt smøret, rør inn hvetemel og spe med melk.
  2. Visp eggene lett sammen og tilsett dem i sausen, sammen med 150 g ost, salt og muskat.
  3. Sausen skal være ganske tykk.
  4. Legg kjøttsaus og søtpoteter lagvis i en ildfast form, begynn og avslutt med kjøttsaus.
  5. Hell over ostesausen. 
  6. Dryss over revet ost.
  7. Stekes ved 180 grader i ca. 45 minutter.
Ostesaus !

Kjøttsaus, ostesaus og søtpotet !

Klar for 45 minutter i stekeovn !

Smakte rett og slett godt !!
Ingredienser !

2 kommentarer:

  1. Etter inspirasjon fra din har jeg nå en egen versjon av moussakaen i ovnen. Brukte både potet og søtpotet, hadde ikke muskat så det droppa jeg og tok en litt lettere versjon av kjøttsausen. Gleder meg til den er ferdig. Takk for tipset og god helg ��

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for hyggelig tilbakemelding :) Det var sikkert godt og blande inn vanlig potet, søtpoteten er veldig søt.
      Håper det smakte ! God helg til deg :)

      Slett