Mange smaker i en liten form !
Perfekt som forrett eller smårett når du har lyst på ett godt lite smaksrik måltid.
Spis & Nyt ♫♪
Du trenger til 4 porsjoner:
Til denne retten passer det med en god tørr musserende vin
Karakteristikk: Fylde:Friskhet:Sødme:
Lukt: Aroma med fint preg av sitrus, eple og røde bær, innslag av mineraler og kjeks.
Smak: Fint utviklet og frisk, preg av røde bær, mineraler og kjeks.
Passer til:
Land/distrikt: Frankrike, Burgund, Øvrige
Årgang: 2011
Råstoff: Pinot Noir 100%
Farge: Middels dyp strågul.
15 oktober 2007 ble det innført en EU-beslutning, som ga Hellas eksklusive rettigheter til navnet Feta og besluttet at det må inneholde minst 70% sauemelk og resten geitmelk.
Perfekt som forrett eller smårett når du har lyst på ett godt lite smaksrik måltid.
Spis & Nyt ♫♪
Du trenger til 4 porsjoner:
- 2 stk sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- Bladpersille
- 1 boks tomat, kan gjerne bruke den med basilikum og oregano
- 0,5 dl vann
- 200 g reker, renset
- 100 g fetaost
- Salt
- Pepper
- Skrell rekene
- Finhakk sjalottløk og fres den i olje, til den er gylden.
- Tilsett presset hvitløk, tomater og 2 ss hakket bladpersille, kun bladene.
- La det småkoke i 30 minutter, rør om av og til.
- Hvis den blir for tykk, kan du tilsette litt vann.
- Smak til med salt og pepper.
- Forvarm stekeovn til 250 grader.
- Fordel blandingen i 4 porsjonsformer.
- Bland 1/4 av rekene i tomatsausen og legg på noen biter fetaost i hver porsjonsform.
- Gratineres i stekeovn, sett på grillelementet, på 250 grader, i ca. 5 minutter.
- Pass på så ikke osten blir brent.
- Dryss over hakket bladpersille ved servering.
- Serveres med godt brød.
Tomatsaus, fetaost og reker ! |
Delorme Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut 2011
Karakteristikk: Fylde:Friskhet:Sødme:
Lukt: Aroma med fint preg av sitrus, eple og røde bær, innslag av mineraler og kjeks.
Smak: Fint utviklet og frisk, preg av røde bær, mineraler og kjeks.
Passer til:
Land/distrikt: Frankrike, Burgund, Øvrige
Årgang: 2011
Råstoff: Pinot Noir 100%
Farge: Middels dyp strågul.
15 oktober er FETAOSTENS DAG !15 oktober 2007 ble det innført en EU-beslutning, som ga Hellas eksklusive rettigheter til navnet Feta og besluttet at det må inneholde minst 70% sauemelk og resten geitmelk.
Fontanta stiftet 15 oktober 2008 fetaostens dag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar