En god varm kyllingsuppe skal gjøre underverker for forkjølelse, sies det !
Tror nok ikke det er kyllingen som skal ha æren for det. Men varm suppe med sterke krydder,
gjør underverker, for tette neser en liten stund -og det er jo en trøst at det smaker utrolig godt !!
"Krya på dig" ✿
Ingredienser til 4 porsjoner:
- 400 g kyllingfilet
- 0,5 ts cayennepepper
- Salt
- Pepper
- 1/2 ss hvetemel
- 0,5 stk orange paprika
- 0,5 stk rød parika
- 1/2 stk purre
- 2 ts rød currypasta
- 7,5 dl vann
- Kyllingfond/Hønsebuljong (samme mengde som skal blandes med 10 dl væske)
- 1 dl hvitvin
- 1 beger creme fraiche
- 0,5 dl fløte
- Frisk koriander
Fremgangsmåte:
- Del kyllingfiletene i små biter. Stekes i smør, tilsett cayennepepper, salt og pepper. Legg til side, strø litt mel over.
- Skjær paprika i biter og purre i ringer, brunes litt i godt smør sammen med currypasta, kan gjerne bruke litt mer currypasta hvis du vil ha suppen sterke.
- Tilsett vann, kyllingfond, hvitvin, creme fraiche og fløteskvetten, sammen med grønnsakene.
- La det koke i 5 minutter.
- Tilsett kyllingbitene og la det småkoke i ca. 3 minutter til kyllingen blir gjennomvarm.
- Dryss over litt koriander ved servering.
Spis & Nyt |
Ingredienser til kyllingsuppe |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar