Snadder ♫♫
Brødskiver trenger ikke være kjedelig:
Dette ble en solid porsjon med ett fargekart av smaker.
God, smaksrik helt herlig sandwich:
Denne gjør nytten, som en fullverdig middag 🌿
Bruker du cheddar, smelter osten i en fei.
Velger du en annen ost kan det være lurt og legge osten på biffene og sette den under grillelementet i ovnen en kort stund, til osten smelter.
Den syrlige viaigretten er en god kontrast mot resten av de kraftige ingrediensene.
Spis & Nyt ♫
Du trenger til 2 porsjoner:
- 2 stk ytrefilet á 150 g
- 4 skiver godt, grovt brød
- Olje
- Smør
- 1-2 tomater
- 1 liten rødløk
- 50 g ruccolasalat
- 2 skiver cheddar
- 200 g sjampinjong
- Salt
- Pepper
- Vinaigrette *
Sånn gjør du:
- Ta biffen ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
- Lag vinaigretten, sett den til side.
- Krydre biffene med salt og pepper eller biffkrydder.
- Stekes i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
- Legg på en skive cheddar og la biffen hvile i 10 minutter.
- Skjær sopp i biter og stek den i godt smør, krydre med salt og pepper.
- Rist brødskivene i en stekepanne, på begge sider med litt olje, til de får en gyllen farge.
- Legg på litt ruccola, tomater i skiver og rødløk i ringer.
- Legg på biffen med osten.
- Avslutt med mer salat, stekt sopp, hell over litt vinaigrett, legg den andre skiven på toppen.
- 5 ss olivenolje
- 1 ts søt chilisaus
- 3 ss frisk basilikum
- 1 ss sitronsaft
- Havsalt
- Pepper
- Visp sammen olivenolje, chilisaus, hakket basilikum og sitronsaft.
- Kjør det gjerne i en blender, da trenger du ikke hakke basilikumen.
- Smak til med ett dryss havsalt og litt pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar