Det portugisiske kjøkkenet kan kanskje ikke kalles for spesielt raffinert.
Maten er smakfull, selv om det ofte blir brukt billige råvarer.
Den blir servert i store porsjoner, så forretter blir lite brukt i Portugal.
Fisk og skalldyr er råvarene det blir brukt mest av, samt noe svinekjøtt og kylling.
De bruker svært lite storfe og rettene med storfe blir som regel servert som biffretter.
PICADO er nok den meste kjente retten med storfe fra det portugisiske kjøkken.
Den blir servert i store porsjoner, så forretter blir lite brukt i Portugal.
Fisk og skalldyr er råvarene det blir brukt mest av, samt noe svinekjøtt og kylling.
De bruker svært lite storfe og rettene med storfe blir som regel servert som biffretter.
PICADO er nok den meste kjente retten med storfe fra det portugisiske kjøkken.
Godt & Hot !
BIFFGRYTE:
Til 2 store porsjoner:
CHILIPASTA / SAMBAL OELEK:
BIFFGRYTE:
Til 2 store porsjoner:
- 500 g biffkjøtt i strimler
- 2 ss stekesmør
- 1 ts salt
- 4 fedd hakket hvitløk
- 1 ts chilipasta (sambal oelek)
- 1 dl vann
- 1 ss kalvefond
- 1 dl rødvin
- 2 ss tomatpuré
- Stek kjøttet i en varm stekepanne med litt smør, sammen med salt, chilipasta og hvitløk.
- Kok opp vann, kalvefond, rødvin og tomatpuré.
- Rør sammen mens det koker i ca. 5 minutter.
- Hell sausen over kjøttet og server retten med pommes frites og salat.
CHILIPASTA / SAMBAL OELEK:
- 180 g tørkede små røde chili
- 2 stk lime, saften
- 0,5 stk lime, skallet revet
- 2 ss sesam olje
- Salt
Dekk chiliene med kokende vann.
La det stå i en time for å mykne. Sil av men behold litt av vannet.
Ha chili, limejuice, skall og olje i en blender og kjør til jevn masse.
Ha i litt salt.
Skal bli en jevn, fin masse med relativt tykk konsistens.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar