Fløyelsmyk og smaker nydelig av kanel og sitrus !
Til 6 porsjoner trenger du :
- 6 eggeplommer
- 140 g sukker
- 2 kanelstenger
- 1/2 sitron, skallet
- 1/2 appelsin, skallet
- 5 dl fløte
- 50 g brunt sukker til glasering
- Pisk eggeplommer og sukker med en håndmikser, til det er lyst og kremet.
- I en kjele heller du i fløte, eggeplommene, kanelstenger og finrevet sitron og appelsinskall.
- Varm blandingen opp på svak varme under omrøring, til det får en fyldig kremet konsistens.
- Fjern kanelstengene og fordel kremen i ildfaste små former.
- Stekes i vannbad på 110 grader i 30 minutter.
- Avkjøles og settes i kjøleskapet.
Rett før servering:
Dryss brunt sukker i formene og sett dem under grill på øverste rille i ca. 5 minutter,
til sukkeret er karamellisert. Du kan også bruke en 'crème brûlee brenner'.
Server desserten straks, gjerne med friske bær ♥
Servert med karamellisert brunt sukker og bær |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar