Crème Catalan ((♥))


Crème catalan er en spansk versjon, av den franske fløte-desserten crème brûlee.
Fløyelsmyk og smaker nydelig av kanel og sitrus !


Til 6 porsjoner trenger du :
  • 6 eggeplommer
  • 140 g sukker
  • 2 kanelstenger
  • 1/2 sitron, skallet
  • 1/2 appelsin, skallet
  • 5 dl fløte
  • 50 g brunt sukker til glasering
Fremgangsmåte:
  1. Pisk eggeplommer og sukker med en håndmikser, til det er lyst og kremet.
  2. I en kjele heller du i fløte, eggeplommene, kanelstenger og finrevet sitron og appelsinskall.
  3. Varm blandingen opp på svak varme under omrøring, til det får en fyldig kremet konsistens.
  4. Fjern kanelstengene og fordel kremen i ildfaste små former.
  5. Stekes i vannbad på 110 grader i 30 minutter.
  6. Avkjøles og settes i kjøleskapet.
Klare til steking

Rett før servering:
Dryss brunt sukker i formene og sett dem under grill på øverste rille i ca. 5 minutter,
til sukkeret er karamellisert. Du kan også bruke en 'crème brûlee brenner'.
Server desserten straks, gjerne med friske bær 

Kan også nytes uten det sprø karamellokket og heller serveres med pisket krem.

Ingredienser
Servert med karamellisert brunt sukker og bær

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF