Neste uke er det høstferie her på Hedmarken eller POTETFERIE, som vi kalte det før i tiden.
Når jeg var ung var alle ungdommene med på og høste poteter i høstferien, kalde fingre og traktoren som kjørte fortere og fortere er det jeg husker best.
Lønningen ble brukt på "Hamar Mart'n" helgen etterpå !
Poteten kan brukes til alt hetes det ! Dette tilbehøret passer både til kjøtt og fisk !
Fennikel egner seg yppelig til lammekjøtt !
Spis & Nyt !
Du trenger til 4 porsjoner:
- 8 stk poteter
- 1 stk fennikel
- 2-3 dl matfløte
- 3 ss smør
- Salt
- Hvit pepper
- Skrell poteter, skjær fennikelen i to. Ta vare på det grønne gresset.
- Kok poteter i usaltet vann, ca. 20 minutter til de er møre.
- Del potetene i to hvis de er store.
- Kok fennikelen sammen med potetene i 15 minutter, legg den til side.
- La potetene dampe seg tørre.
- Bruk en potetmoser eller gaffel mos dem grovt.
- Rør inn smør og fløte.
- Grovhakk fennikelen og vend den inn.
- Smak til med salt og pepper.
- Dryss over gresset, ved servering.
Ingredienser |
Oppskrift : Boeuf Bourguignon |
Oppskrift : Lammepølser med potet & fennikelstappe |
Oppskrift: Lammeskank med potet & fennikelstappe |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar