Ovnsrett med reker & torsk i currypasta, servert med ris & erter !!


Lekker fiskemiddag, med gode smaker ♫♪
Du kan variere styrken på retten med currypastaen, etter smak og behag !

I glasset Wongraven Morgenstern Riesling 2013, etter anbefaling av to flinke damer på
Vinmonopolet på Hamar ♫♪ NEI til vin i butikk !!

Til 4 porsjoner trenger du :
  • 200 g reker, uten skall
  • 800 g torskefilet
  • 1 ts salt
  • 2 fedd hvitløk 
  • 2 ss tomatpuré
  • ca. 3 ts rød currypasta
  • 1 dl melk
  • 2 dl fløte
  • 2 dl revet mozzarella
  • Ris
  • Erter
Sånn gjør du:
  1. Skrell reker.
  2. Smør en ildfast form.
  3. Rens torsken fri for skinn og bein, del den opp i biter.
  4. Legg torsk i formen, krydre med salt og legg over rekene.
  5. Kjør hvitløk i en blender/stavmikser, tilsett tomatpure, currypasta, melk og fløte. Kjør alt godt sammen.
  6. Hell blandingen over fisken.
  7. Dryss over revet ost.
  8. Stekes i stekeovn på 225 °C i ca 20 minutter.
  9. Kok ris etter anvisning på pakken.
  10. Tilsett erter de siste 5 minuttene av koketiden.
  11. Strø gjerne over litt koriander ved servering.
Wongraven Morgenstern Riesling 2013 ✿✿



Farge: Lys strågul. 
Lukt: Elegant og floral med innslag av sitrus og grønne epler.
Smak: Crisp og delikat munnfølelse, strukturert og mineral i finish.
Land/distrikt: Tyskland, Pfalz, Øvrige
Årgang: 2013
Råstoff: Riesling 100%
Innhold: Alkohol 11,50%Sukker: 5,00 g/l Syre: 6,00 g/l
Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
Produsent: Wongraven Wines

Spis & Nyt ✿✿
Under arbeid !

Ingredienser !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF