Lekker fiskemiddag, med gode smaker ♫♪
Du kan variere styrken på retten med currypastaen, etter smak og behag !
I glasset Wongraven Morgenstern Riesling 2013, etter anbefaling av to flinke damer på
Vinmonopolet på Hamar ♫♪ NEI til vin i butikk !!
Til 4 porsjoner trenger du :
- 200 g reker, uten skall
- 800 g torskefilet
- 1 ts salt
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss tomatpuré
- ca. 3 ts rød currypasta
- 1 dl melk
- 2 dl fløte
- 2 dl revet mozzarella
- Ris
- Erter
Sånn gjør du:
- Skrell reker.
- Smør en ildfast form.
- Rens torsken fri for skinn og bein, del den opp i biter.
- Legg torsk i formen, krydre med salt og legg over rekene.
- Kjør hvitløk i en blender/stavmikser, tilsett tomatpure, currypasta, melk og fløte. Kjør alt godt sammen.
- Hell blandingen over fisken.
- Dryss over revet ost.
- Stekes i stekeovn på 225 °C i ca 20 minutter.
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Tilsett erter de siste 5 minuttene av koketiden.
- Strø gjerne over litt koriander ved servering.
Lukt: Elegant og floral med innslag av sitrus og grønne epler.
Smak: Crisp og delikat munnfølelse, strukturert og mineral i finish.
Land/distrikt: Tyskland, Pfalz, Øvrige
Årgang: 2013
Råstoff: Riesling 100%
Innhold: Alkohol 11,50%Sukker: 5,00 g/l Syre: 6,00 g/l
Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
Produsent: Wongraven Wines
Smak: Crisp og delikat munnfølelse, strukturert og mineral i finish.
Land/distrikt: Tyskland, Pfalz, Øvrige
Årgang: 2013
Råstoff: Riesling 100%
Innhold: Alkohol 11,50%Sukker: 5,00 g/l Syre: 6,00 g/l
Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
Produsent: Wongraven Wines
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar