Ukemeny - oktober - ♫♪ Høstmeny !

Oktober er gjerne bløt og kald, da gjelder det og kose seg inne ♫♪
Fyr opp i peisen, tenn levende lys og lag god mat !
Man trenger ikke vente til helgen, det er hverdager det er flest av.
Det er de små øyeblikkene, som er selve livet

Her er en god ukesmeny, noen raske retter og noen litt mer krevende, litt sunt og litt usunt ! 
Litt av alt ♫♪
Oppskrifter finner du på linken under bildet.

Mandag :
Kremet blomkålsuppe med scampi
Blomkål har vært dyrket i Norge siden 1600 tallet !
Den er en av de mest anvendelige grønnsakene vi har.
Den er mild og god i smaken og passer derfor sammen med mange andre ingredienser.

Oppskrift: Blomkålsuppe
Tirsdag :
Spaghetti bolognese  er en av de mest brukte pastarettene.
Den klassiske Italienske bolognesesausen inneholder masse grønnsaker: gulrot, løk og tomat,
så den er ganske sunn også ! Bruk gjerne fullkornspasta.
Lag dobbelt porsjon med kjøttsaus, den andre porsjonen skal du bruke i middagen på torsdag.
Den kan fint oppbevares i kjøleskapet til torsdag.

Oppskrift: Spaghetti Bolognese

Onsdag :
Biff Chop Suey er en kjent kinesisk rett, som de flest har spist ett eller annet sted.
Du kan også lage den selv. Det finnes mange forskjellige oppskrifter.
Min er norsk variant, uten for mange ukjente ingredienser.

Oppskrift: Biff Chop Suey

Torsdag :
Pizzabaguett
Restemiddag fra tirsdagens pasta!
En av kidsas, store favoritter !!
Passer godt på travle dager, hvis du har ferdig opptint kjøttsaus på lur.

Oppskrift: Pizzabaguett
Fredag :
Ovnsbakt torskefilet med reker og dill
Nydelig fiskemiddag !
Jeg serverte den med kokte nypoteter, men ris og pasta kan også brukes som tilbehør.
Sunn og rask middag : 10 minutter med forberedelser og 15 minutter i ovn !
Spis & Nyt med god samvittighet ♫♪

Oppskrift: Ovnsbakt torsk
Lørdag :
Pepperbiff med Whiskeysauce og ovnsbakt søtpotet med fennikel
Dette ble en utrolig god biffmiddag, denne hadde jeg flaks med rett og slett !!
Nydelig smaker, som passer godt sammen -og en "klunk" whisky i sausen gjorde susen ♫♪

Oppskrift: Pepperbiff
Etter denne gode hovedretten, passer det godt med en god dessert, med mer whiskey.
Dette er en av de beste dessertene jeg har spist !
Ananas med Whiskey og vaniljeis

Oppskrift: Ananas med whiskey
Søndag :
Fårikål med lammelår !
Vi er midt i høysesongen for lammekjøtt og nå på høsten er det fårikålen, som står mest i fokus.
Her har jeg erstattet noe av det "vanlige" fårikålkjøttet med lammelår.
Kjøpte lammelår i skiver.
Fikk en god fårikål med store kjøttbiter uten bein og masse fett, men litt lammekjøtt med mye
fett må tilsettes i gryta for å få den ordentlige gode fårikålsmaken.

Oppskrift: Fårikål

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF