Kjøttpudding med bacon, servert med ovnsbakte søtpoteter, asparges og chilisaus !! Bacon-Wrapped Meatloaf ♫♪


Her har jeg laget en rett, som ungdommene satte pris på !
Bacon-Wrapped Meatloaf !

En symfoni med gode, sterke smaker ♫♪
Lag gjerne en stor porsjon med kjøttpudding, den er god kald på brød også !


Kjøttpudding:
(4-6 porsjoner)
  • 800 g kjøttdeig
  • 1,5 ts salt
  • 2 egg
  • 5 ss rødvin 
  • 4 ss malt brød
  • 1 ts pepper
  • 1 ts timian
  • 280 g bacon
Sånn gjør du:
  1. Arbeid inn saltet i kjøttdeigen, så den blir seig.
  2. Bland inn egg, rødvin, malt brød, pepper og timian.
  3. Rør alt godt sammen.
  4. Form deigen til ett brød.
  5. Legg bacon utover på plastfolie i ett flettemønster.
  6. Legg kjøttpuddingen på midten av baconet og brett sidene stramt over på hver side.
  7. Ta forsiktig av plasten.
  8. Legg kjøttpuddingen, med skjøten ned i en ildfast form, penslet med litt olje i bunnen.
  9. Stekes ved 175 grader i ca. 45 minutter.
Chilisaus:
  • 2 ss smør 
  • 2 ss hvetemel 
  • 3 ss tomatpure 
  • 1 ss chilisaus 
  • 5 dl kjøttkraft
  • 1/2 ts salt 
  • Pepper 
  • Tabasco 
Sånn gjør du:
  1. Smelt smøret i en kjele.
  2. Bland inn hvetemel.
  3. Tilsett tomatpure og chilisaus og la det frese litt.
  4. Spe med kjøttkraft og la sausen småkoke i 20 minutter.
  5. Smak til med salt, pepper og tabasco.
Ovnstekte søtpoteter:
  • Søtpoteter
  • Sjalottløk
  • Raps eller solsikkeolje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skrell og del søtpoteter i skiver og sjalottløk i båter.
  2. Legg i et ildfast fat, vend inn olje, salt og pepper.
  3. Stek i stekeovn sammen med kjøttpuddingen, til potetene er møre og gylne.
  4. 175 grader i 45 minutter / 220 grader i 20 minutter.
Asparges:
Knekk av den nederste delen på aspargesen og kok i lettsaltet vann 3-4 minutter, eller
bruk aspargestopper. De var ganske "tynne" så jeg kokte dem i 2 minutter og la dem over
søtpotetene ved servering.

Bacon  ♫

Tilberedning av kjøttpudding  ♫

Klar til steking  ♫

Ingredienser til chilisaus  ♫
Spis & Nyt  ♫ ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar