Her har jeg laget en rett, som ungdommene satte pris på !
Bacon-Wrapped Meatloaf !
En symfoni med gode, sterke smaker ♫♪
Lag gjerne en stor porsjon med kjøttpudding, den er god kald på brød også !
Kjøttpudding:
(4-6 porsjoner)
Sånn gjør du:
- Arbeid inn saltet i kjøttdeigen, så den blir seig.
- Bland inn egg, rødvin, malt brød, pepper og timian.
- Rør alt godt sammen.
- Form deigen til ett brød.
- Legg bacon utover på plastfolie i ett flettemønster.
- Legg kjøttpuddingen på midten av baconet og brett sidene stramt over på hver side.
- Ta forsiktig av plasten.
- Legg kjøttpuddingen, med skjøten ned i en ildfast form, penslet med litt olje i bunnen.
- Stekes ved 175 grader i ca. 45 minutter.
Chilisaus:
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 3 ss tomatpure
- 1 ss chilisaus
- 5 dl kjøttkraft
- 1/2 ts salt
- Pepper
- Tabasco
- Smelt smøret i en kjele.
- Bland inn hvetemel.
- Tilsett tomatpure og chilisaus og la det frese litt.
- Spe med kjøttkraft og la sausen småkoke i 20 minutter.
- Smak til med salt, pepper og tabasco.
- Søtpoteter
- Sjalottløk
- Raps eller solsikkeolje
- Salt
- Pepper
- Skrell og del søtpoteter i skiver og sjalottløk i båter.
- Legg i et ildfast fat, vend inn olje, salt og pepper.
- Stek i stekeovn sammen med kjøttpuddingen, til potetene er møre og gylne.
- 175 grader i 45 minutter / 220 grader i 20 minutter.
Knekk av den nederste delen på aspargesen og kok i lettsaltet vann 3-4 minutter, eller
bruk aspargestopper. De var ganske "tynne" så jeg kokte dem i 2 minutter og la dem over
søtpotetene ved servering.
Bacon ♫ |
Tilberedning av kjøttpudding ♫ |
Klar til steking ♫ |
Ingredienser til chilisaus ♫ |
Spis & Nyt ♫ ♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar