Biff stroganoff er basert på de råvarene russerne hadde tilgjengelig på slutten av 1800-tallet:
Kjøtt, løk, sopp og syrlig rømme.
Denne gryta kan også kokes i slowcooker.
Da blir den enda bedre -og du kan bruke kokekjøtt, som er billigere.
Vel bekomme ✿⊱╮
- 800 g mørt oksekjøtt fra indre- eller ytrefilet
- Stekesmør/olje
- 250 g sjampinjong
- 1 løk
- 2 dl crème fraîche
- 2 ss tomatpuré
- 1 dl kjøttkraft
- 1 ts brunt sukker
- 1 ts sennep
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Sånn gjør du:
- Del kjøttet i strimler.
- Brun kjøtt i en stekepanne i flere omganger, legg det til side.
- Skjær sjampinjong i skiver, brun den litt i smør og ha denne over i en gryte.
- Stek løken i smør, legg løken over i en gryta og tilsett salt og pepper.
- Tilsett tomatpuré, sukker, sennep og kjøttkraft. La det surre litt.
- Tilsett crème fraîche og biffstrimlene, la det småkoke ett par minutter.
- Smak til med salt, pepper og sukker.
Cune Crianza 2010 - Rioja ✿⊱╮
Farge: Dyp rød.
Lukt: Fruktig aroma preget av røde og mørke bær, innslag av urter og fat.
Smak: Saftig og frisk rød bærfrukt over fint integrert fat.
Passer til:
Land/distrikt: Spania, Rioja, Øvrige
Årgang: 2010
Råstoff: Tempranillo 80%, Garnacha 10%, Mazuelo 10%
Metode: Håndplukkede druer, avstilking og kort maserasjon før gjæring i ståltanker ved 26-28 °C. 12 mnd lagring i franske og amerikanske eikefat, 6 mnd. flaskemodning.
Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 2,00 g/l Syre: 5,50 g/l
Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar