Kabaret var klassisk selskapsmat på 50-60 tallet, men har nå neste gått i glemmeboken,
hvis man ser bort fra klassiske koldtbord, der finner du den som regel på bordet.
Det mest vanlige er kabaret med reker eller fisk, men for dem som ikke liker/tåler fisk og skalldyr kan denne oppskriften på 'hverdags-kabaret' med skinke kanskje friste ღ
Denne utgaven fikk jeg servert av en gammel barndomsvenninne, når vi hadde jentekveld i Gausdal ღ
Her er det brukt mye hermetikk altså, men den er ' stære go ' !
Ypperlig kosemat en kald, mørk vinterkveld, gjerne med ett glass hvitvin ღ
Lag gjerne remuladen selv, oppskrift 👉 her
Du trenger:
- 1 pose lys aspic
- 4 egg
- 1 box kyllingskinke
- 1 box erter/gulrøtter
- 1 box hvit asparges
- Loff
- Meierismør
- Remulade
Oppskrift på kabaret :
1) Kok egg, til de blir hardkokte.
2) Lag aspiken etter anvisning på posen, avkjøl.
3) Skjær opp skinke i biter.
4) Skjær hvit asparges i passende biter.
5) Fyll et lag med aspik i en form så det dekker bunnen.
5) Fyll et lag med aspik i en form så det dekker bunnen.
6) Legg egg i bunnen og eventuelt på sidene av formen.
7) Erter/gulrøtter, skinke og asparges legges lagvis i formen.
8) Hell over resten av aspiken til det dekker innholdet.
9) Sett kabareten kaldt til den er helt stiv, ca. 4 timer eller til neste dag.
10) Legg et egnet fat over formen og vend den rundt.
11) Serveres med fersk loff, godt smør og remulade ღ
Pazo de Villarei Albariño 2012
Farge: Middels dyp grønngul. Ung og ren fruktighet
Land/distrikt: Spania, Galicia, Rias Baixas
Årgang: 2012
Råstoff: 100% Albariño
Metode: Kaldgjæret. Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg.
Innhold: Alkohol 12,00% Sukker: 3,00 g/l Syre: 6,50 g/l
Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
9) Sett kabareten kaldt til den er helt stiv, ca. 4 timer eller til neste dag.
10) Legg et egnet fat over formen og vend den rundt.
11) Serveres med fersk loff, godt smør og remulade ღ
Pazo de Villarei Albariño 2012
Farge: Middels dyp grønngul. Ung og ren fruktighet
Land/distrikt: Spania, Galicia, Rias Baixas
Årgang: 2012
Råstoff: 100% Albariño
Metode: Kaldgjæret. Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg.
Innhold: Alkohol 12,00% Sukker: 3,00 g/l Syre: 6,50 g/l
Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar