Helstekt indrefilet av svin med chorizo & rosmarin ♥ஜ


Nydelig svinefilet med masse smak !
Passer godt til den litt søte, syrlige melonsalaten
Fløtegratinerte poteter er godt tilbehør til denne retten, den bløte konsistensen gjør at retten
ikke blir tørr.


Til 4 porsjoner.
Svinefilet:
  • ca. 800 g indrefilet av svin
  • 1⁄2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • ca. 50 g chorizopølse
  • 6 stilker frisk rosmarin 
  • 2 ss smør til steking
Sånn gjør du:
  1. Renskjær svinefileten fri for hinner og fett.
  2. Lag 6 snitt på skrå i svinefileten, krydre med salt og pepper.
  3. Legg skiver av chorizo og rosmarin i snittene.
  4. Bind fileten opp med hyssing/bomullstråd.
  5. Brun fileten godt på alle sider i en stekepanne med smør, sammen med noen biter chorizo og kvister med rosmarin.
  6. Legg fileten over i en ildfast form.
  7. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen på svinefileten.
  8. Sett formen i stekeovn og stek på 125 °C til steketermometeret viser 65 °C. Det tar 20-30 minutter.
  9. La fileten hvile i minst 10 minutter, før du skjærer den opp i skiver.
  10. Sett opp temperaturen på ovnen, hvis potetene ikke er ferdig stekt og stek dem ferdig mens svinefileten hviler.
Melonsalat:
  • Blandet salat
  • 1/2 stk honningmelon
  • 1⁄2 stk piel de sapo melon
  • 1 stk mango
  • Saft av 1 stk lime
  • 2 ss flytende honning
Sånn gjør du:
  1. Vask salat og anrett den på et fat.
  2. Skjær melon og mango i biter.
  3. Legg melon og mango på salaten.
  4. Skvis over limesaft og drypp honning over salaten.
Serveres med fløtegratinerte poteter. De kan du steke i ovnen sammen med kjøttet, det gjør ingenting om temperaturen blir skrudd litt opp og ned.

Forberedelse av svinefilet. Jeg brukte 2 stk a 600 g

Jeg brukte chorizo fra Jacobs, passende størrelse på pølsene.

Klar for stekeovn

Melonsalat

Barone Ricasoli Formulae 2013



  • Farge: Dyp rød.
  • Lukt: Aroma med preg av røde bær, litt tørket frukt og vanilje.
  • Smak: Preg av røde bær, litt trekrydder og urter, svakt bitter ettersmak.
  • Passer til: Storfe   Lam og sau   Svinekjøtt  
  • Land/distrikt: Italia, Toscana, Øvrige
  • Årgang: 2013
  • Råstoff: Sangiovese 100%
  • Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 2,00 g/l Syre: Ukjent
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring
  • Produsent: Barone Ricasoli
  • Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF