Passer godt til den litt søte, syrlige melonsalaten ♥ஜ
Fløtegratinerte poteter er godt tilbehør til denne retten, den bløte konsistensen gjør at retten
ikke blir tørr.
Til 4 porsjoner.
Svinefilet:
ikke blir tørr.
Til 4 porsjoner.
Svinefilet:
- ca. 800 g indrefilet av svin
- 1⁄2 ts salt
- 1 ts kvernet pepper
- ca. 50 g chorizopølse
- 6 stilker frisk rosmarin
- 2 ss smør til steking
- Renskjær svinefileten fri for hinner og fett.
- Lag 6 snitt på skrå i svinefileten, krydre med salt og pepper.
- Legg skiver av chorizo og rosmarin i snittene.
- Bind fileten opp med hyssing/bomullstråd.
- Brun fileten godt på alle sider i en stekepanne med smør, sammen med noen biter chorizo og kvister med rosmarin.
- Legg fileten over i en ildfast form.
- Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen på svinefileten.
- Sett formen i stekeovn og stek på 125 °C til steketermometeret viser 65 °C. Det tar 20-30 minutter.
- La fileten hvile i minst 10 minutter, før du skjærer den opp i skiver.
- Sett opp temperaturen på ovnen, hvis potetene ikke er ferdig stekt og stek dem ferdig mens svinefileten hviler.
Melonsalat:
- Blandet salat
- 1/2 stk honningmelon
- 1⁄2 stk piel de sapo melon
- 1 stk mango
- Saft av 1 stk lime
- 2 ss flytende honning
- Vask salat og anrett den på et fat.
- Skjær melon og mango i biter.
- Legg melon og mango på salaten.
- Skvis over limesaft og drypp honning over salaten.
Forberedelse av svinefilet. Jeg brukte 2 stk a 600 g |
Jeg brukte chorizo fra Jacobs, passende størrelse på pølsene. |
Klar for stekeovn |
Melonsalat |
Barone Ricasoli Formulae 2013
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar