Billig og enkel hverdagsmiddag !
Jeg har en liten forkjærlighet for ovnsretter.
De kan tilberedes i god tid før middag, og 'kjeler og kar' er vasket opp og ryddet bort før middag.
Ovnsretten oppbevares i kjøleskapet til 'sultne sjeler' dukker opp på døren.
Middagen er da fiks ferdig etter 30 minutter.
Du trenger:
Til 4 porsjoner
Middagen er da fiks ferdig etter 30 minutter.
Du trenger:
Til 4 porsjoner
- 250 g tørr pasta, gjerne fullkorn
- 1/2-1 stk brokkoli
- 400 g pølser
- 4 egg
- 4 dl melk
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 dl revet ost
- Bladpersille
- 8 cherrytomater
Sånn gjør du:
- Kok pasta al'dente, etter anvisning på pakken:
- Når det er igjen 3 minutter av koketiden tilsetter du brokkoli, delt i buketter.
- La brokkolien koke sammen med pastaen de siste minuttene.
- Sil av vannet.
- Legg pasta og brokkoli i en ildfast form.
- Del pølser i skiver og legg dem i formen.
- Visp sammen egg, melk, salt og pepper og hell blandingen i den ildfaste formen.
- Strø over revet ost og litt hakket bladpersille, kun bladene.
- Stekes ved 225 grader i ca. 30 minutter.
- Når det gjenstår 5 minutter av steketiden legges tomater skåret i to, på toppen av formen.
- Legg på litt ekstra hakket bladpersille før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar