Kamskjell er knallgodt !
Det viktigste er og ikke steke dem for lenge, da blir det viskelær.
Ferske kamskjell er helt klart best, men når man skal være 'rå-flott' og lage 'gryterett' av kamskjell,
da går det helt greit og bruke fryste kamskjell, lommeboka setter også stor pris på det !!
La dem tine i kjøleskapet i ett døgn, tørk godt av dem på tørkepapir eller i ett rent kjøkkenhåndkle.
Retten er ferdig på 15 minutter, så lag tilbehøret du velger og bruke før du steker kamskjellene.
Spis & Nyt !!
Servert med hvitløksbrød |
Forrett til 4 eller hovedrett til 2 porsjoner
- 1-2 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 2 ss smør
- 12 stk kamskjell
- 4 ss cognac
- 2 ss fishsauce
- 10 cherrytomater, delt i to
- 150 g sukkererter
- 3 dl Crème Fraîche
- Hakket frisk basilikum. ca. 1 dl
- Rens og hakk løk og hvitløk.
- Del chili i to på langs, ta ut hvite hinner og frø og finhakk den. (Husk og vaske hendene i sitronsaft, så du slipper 'chili-øye' c",)
- Smelt smør i en stekepanne og surr løk og chili.
- Legg i kamskjell og stek dem 2 minutter på hver side.
- Tilsett fishsauce, halve tomater, sukkererter og creme fraiche.
- Kok opp og la det trekke et par minutter.
- Vend inn basilikum og konjakk.
- Smak til med salt.
- Server gryten med nykokt pasta, nudler, ris eller hvitløksbrød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar