Spirulina er en blå-grønn ferskvannsalge, som er kjempesunn.
Jeg har tidligere skrevet innlegg om spirulina nulder, som du kan lese om her.
Spirulina nudler passer kjempegodt til alle typer skalldyr.
Her er en enkel, lettvint, litt hot og veldig god asiatisk wok, laget med reker og algenudler.
Spis & Nyt med god samvittighet ✿
Til 3 porsjoner trenger du:
Inneholder total 1155 kcal - 385 kcal per porsjon
- 150 g Spirulina nudler
- 2 ss solsikke eller rapsolje, til stekning
- 300 g reker, uten skall
- 1/2 rød chili
- 2 vårløk
- 1 liten rød paprika
- 1 liten gul paprika
- 1 box bambusskudd
- 2 ss soyasaus
- 2 ss østerssaus
- 2 ts sesamolje
- Koriander
Fremgangsmåte:
- Skrell reker.
- Skjær paprika i strimler.
- Finhakk chili.
- Kutt vårløk i ganske tykke ringer.
- Kok nudlene etter anvisning på pakken. De jeg brukte skal kokes i 4 minutter.
- Sil av vannet og skyll dem i rennende vann, så de ikke fester seg sammen.
- Stek grønnsakene raskt i varm panne med litt olje.
- Tilsett de kokte nudlene.
- Hell over soyasaus, østerssaus og sesamolje, la det surre til det blir gjennomvarmt, ca. 2 minutter.
- Bland inn rekene.
- Dryss over frisk koriander ved servering.
Ingredienser |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar