Fikk nesten vårfornemmelser i dag jeg, til tross for 13 kuldegrader !
Sol fra blå himmel, fargerike Primula i butikken.
Ikke akkurat danser, men lengter mot vår..... ♫♪
En fin måte og spise fisk på -alle liker lasagne🌿
Med chili og kajennepenner blir den ekstra smakfull, hot & spicy !
I glasset: en kald, god riesling !
Spis & Nyt -og drøm deg litt bort ♫♪
Oppskrift til 6 porsjoner:
Dönnhoff Riesling Trocken 2011
Farge: Lys grønngul.
Lukt: Aromatisk, preg av grønt eple og sitrus, innslag av urter.
Smak: Ung, slank og frisk, fint preg av mineraler i ettersmaken.
Passer til:
Land/distrikt: Tyskland, Nahe, Øvrige
Årgang: 2011
Råstoff: Riesling 100%
Metode: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk. Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning før salg.
Innhold: Alkohol 11,50%Sukker: 2,00 g/l Syre: 8,00 g/l
Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
⋱ ⋮ ⋰ ⋰
.((¯`´¯) Lev - Spis - Nyt !!!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
I glasset: en kald, god riesling !
Spis & Nyt -og drøm deg litt bort ♫♪
Ostesaus:
- 3 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 6 dl lett melk
- 100 g revet ost
- 1 ts salt
- 1⁄2 ts pepper
Sånn gjør du:
- Smelt smør i en kjele, rør inn hvetemel og spe med melk, litt og litt om gangen.
- La sausen koke noen minutter.
- Rør deretter inn osten, og smak til med salt og pepper.
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss smør
- 400 g hermetiske hakkede tomater
- 1 ss tomatpuré
- 1/2 chili
- 1 dl hvitvin
- 1 ts salt
- 2 ts kajennepepper
- 500 g laks
- 24 stk oliven
- 2 ss bladpersille
Sånn gjør du:
- Hakk løk, finhakk hvitløk og chili.
- Stek chili, hvitløk og løk i smør til den er gyllen.
- Rør inn tomatpuré, la det surre 2 minutter så du får bort "råsmaken".
- Tilsett hvitvin og hakkede tomater, la det koke i 5 minutter.
- Smak til med salt og kajennepepper.
- Skjær laksen i terninger.
- Bland forsiktig inn laks, oliven og hakket bladpersille i tomatsausen.
- 9 stk lasagneplater
- 200 g revet ost
Sånn gjør du:
- Legg tomatsaus, lasagneplater og ostesaus lagvis i en smurt ildfast form. Det ble 3 lag av hver i min form. Lasagneplatene må du kanskje tilpasse litt, så den passer i formen din.
- Dryss over revet ost.
- Stek lasagnen i stekeovnen i 25 minutter på 200 °C.
- Serveres rykende varm, gjerne med litt ruccola påstrødd litt Maldon salt og cherrytomater !
Montering av lasagne, søler litt da men c",) |
Klar til steking ! |
Spis & Nyt !! |
Dönnhoff Riesling Trocken 2011
Ingredienser til dagens middag ! |
.((¯`´¯) Lev - Spis - Nyt !!!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar