Spicy kyllingrett med gode grønnsaker og masse smak !
Litt hot og veldig godt !!
Du kan bytte ut pasta med nudler, for og få en litt mer asiatisk rett hvis du ønsker det.
Du trenger til 4 porsjoner:
- 4-8 rå, fryste kyllinglår
- 6 ss soyasaus
- 3 ss honning
- 1 ss sweet chilisaus
- 3 ss tomatpure
- Sitron, skallet
- Solsikke- eller rapsolje
- Salt
- Pepper
- 400 g pasta eller nudler, jeg brukte tagliatelle
- 1 rødløk
- 1 rød paprika
- 1 rød chili
- 150 g sukkererter
- ca. 1 dl teriyakisaus *
- Sesamfrø
- Koriander
- Bland soyasaus, honning, chilisaus, tomatpuré og revet sitronskall i en bolle og rør det godt sammen.
- Stek kyllinglårene i ovnen ca. 15 minutter ved 180 grader.
- Ta kyllinglårene ut av ovnen og pensle dem godt med marinaden.
- Stekes videre i 45 minutter. (Du kan selvfølgelig bruke tinte kyllinglår, pensle på marinaden og steke dem i 30 minutter)
Pasta & grønnsaker:
- Skjær løk og paprika i mindre biter.
- Del og ta bort frøene i chilien og skjær den i små biter.
- Stek løk, paprika, chili og sukkererter i litt olje, ca. 5 minutter på sterk varme.
- Kok pasta etter anvisning på pakken, sil av vannet, ta vare på litt av kokevannet og skyll pastaen under rennende vann, så den ikke fester seg sammen. Hell pasten tilbake i kjelen.
- Tilsett grønnsakene og teriyakisaus og rør forsiktig om til alt blir varmt og godt blandet.
- Spe med 1/2-1 dl pastavann.
- Legg pasta med grønnsaker på en tallerken, legg kyllinglår på toppen.
- Strø over sesamfrø og dryss over frisk koriander.
Teriyakisaus:
Teriyakisaus er en Japansk saus, som både er salt og søt.
Du kan kjøpe den ferdig, på flaske eller i små "wok-saus poser", men du kan også lage den selv:
- 1 dl soyasauce
- 4 ss vann
- 2 ss brunt sukker
- 2 ts hvitvinseddik
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss frisk ingefær
Sånn gjør du:
- Rens og finhakk hvitløk.
- Skrell og riv ingefær.
- Bland alt i en kasserolle.
- Kok opp og la sausen avkjøle. Sil den.
- Kan oppbevares i kjøleskapet i flere uker i ett rent syltetøyglass eller lignende.
Tips:
Alle har vel en eller annen gang, glemt seg og tørket seg i øynene etter og ha hakket chili,
"Chiliøye " AU !! Vask hendene i sitronvann etter du har behandlet chili -og nå har du i hvert fall muligheten til å gjøre det.
Ingredienser |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar