Retten stammer fra Italia. Ordet calzone betyr på Italiensk "bukse".
Den er oftest fylt med tomat/pizzasaus, ost, kjøtt og grønnsaker.
Oppskrift nr. 3 med Calzone på bloggen !
Oppskrift til 4 stk :
Pizzabunn:
- 500 g hvetemel
- 1 pose pizzagjær
- 3 dl vann
- 1/2 dl olje
- 1,5 ts salt
- Bland mesteparten av hvetemelet med gjæren.
- Tilsett lunkent vann, olje, salt og elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
- La den heve i 45 minutter.
- Del deigen i fire emner.
Pizzasaus:
- 1 Box tomater med basilikum og oregano
- 4 ss tomatpurè
- Salt & pepper
- En neve frisk Basilikum, grovhakket eller 1-2 ts tørket basilikum.
Sånn gjør du:
- Kok opp tomater, tomatpure, basilikum og smak til med krydder.
- Kokes i ca. 20 minutter.
- Bruk gjerne en stavmikser for å få fin konsistens.
- 4 stk kyllingfilet
- Mais
- Rødløk
- Mozzarella
- Pesto *
- Salt
- Pepper
- Pizzakrydder
Tilberedning:
- Lag pizzasausen.
- Lag pesto, oppskrift her -eller bruk en god ferdig kjøpt pesto.
- Skjær kyllingfiletene i strimler og brun dem raskt i en stekepanne med litt smør, krydre med salt og pepper.
- Kjevl ut runde pizzabunner, husk og legg dem på bakepapir før du legger på fyllet !
- Fordel pizzasausen på den ene halvdelen av hver pizza og legg på mais, kylling. rødløk i tynne skiver og revet eller fersk mozzarella.
- På den andre halvdelen smører du utover ett lag med pesto.
- Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over.
- Klem sammen slik at deigen blir tett.
- Pensle Calzonene med sammenvispet egg.
- Krydre med litt pizzakrydder.
- La den gjerne etterheve litt, men ikke dekk den til etter du har penslet den med egg.
- Stekes på 225 °C i 20-25 minutter.
Til denne pizzaen passer det godt med en god, enkel italiensk vin, som er gjæret på ståltanker.
Righetti Valpolicella Classico 2013
Farge: Middels dyp blårød.
Lukt: Sval aroma preget av kirsebær, urter og litt gress.
Smak: Ung, preg av saftaktige røde bær, streif av paprika og urter.
Passer til:
Land/distrikt: Italia, Veneto, Valpolicella
Årgang: 2013
Råstoff: Corvina, Rondinella, Molinara
Metode: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk med bl.a. temperaturkontrollert gjæring i ståltanker. Ikke fat- eller flaskemodnet.
Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 2,00 g/l Syre: 5,50 g/l
Righetti Valpolicella Classico 2013
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar