Smaker helt nydelig, men den er ganske så dyr og inneholder lite 'mat' i forhold til størrelsen.
Den blir ofte servert som forrett.
Til forrett beregner du 1/2 hummer per person, til hovedrett må du beregne 1 hummer per person.
Jeg er en landkrabbe fra Hedmark og en novise i "hummer-verden", så jeg kjøpte ferdig kokt hummer i dag, men bruk gjerne levende hummer og kok den selv.
Du trenger:
Oppdeling av hummer:
- Ta tak inntil klofeste og vri klørne av hummeren.
- Knekk hvert ledd på klørne slik at det blir lettere å få ut innholdet.
- Del hummeren langs ryggsiden med en skarp kniv, start ved hodet og skjær bakover.
- Snu hummeren og del hodet på langs.
- Ta vekk paven, som ligger foran i hodet, tarmstrengen og gjellene.
- Knekk klørne med en nøtteknekker og ta ut kjøttet, legg det i hummeren.
- 200 g ekte meierismør
- 1 stk, hakket rød chili
- 1 stk, hakket sjalottløk
- 1 ts cajennepepper
- 1 ts cumin
- 1 ts pepper, grovmalt
- 2 ts havsalt
- Frisk basilikum
Sånn gjør du:
- Ta smøret ut av kjøleskapet en times tid før du skal lage kryddersmøret.
- Tilbered kryddersmøret ved og finhakke grønnsaker, smake til med krydder og blande alt godt sammen. Ikke prøv stavmikseren, snakker av erfaring. En skje og håndmakt er det som skal til.
- Legg på ett tykt lag med kryddermør på hummeren.
- Dekk hummeren med plastfolie og aluminiumsfolie og la det stå kaldt til du skal bruke den.
- Før servering tas den ut av kjøleskap en halv time før og stekes på forvarmet ovn på 225 grader i 5-10 minutter. Denne kan også tilberedes på grillen, sett lokket på grillen og grill den i ca. 10 minutter.
- Server med salatblad og en sitronbåt, som du skviser over ved servering.
Glera er den grønne druen i populære prosecco fra Veneto i Italia.
I 2009 byttet druen navn til Glera, mens vinen beholdt prosecco-navnet. Druen i seg selv gir ikke så mye preg til vinen, produksjon og gjæringsprosesser bidrar i minst like stor grad.
Druer : 100% Glera
Alkohol : 10,5%
Land: Druer dyrket i den vestlige åsene i Italia, Prosecco, i provinsene Vicenza og Padova.
Lukt: Ren og aromatisk, preg av pære, urter og litt sitrus
Smak: Elegant, full, myk og konvoluttering med noter av ananas og pasjonsfrukt. Søt ettersmak og vedvarende med en behagelig bitter ettersmak.
Hummer og kryddersmør |
Oppdeling av hummer |
Knekk klørne og fordel kjøttet i de to halve hummerne. |
Lager kryddersmør ! |
Klare til gratinering ! |
Spis & Nyt ♪ ♪ |
annen hvit fisk
`:´¯)░✿
.. (¯ `•.\|/.•´¯) LEV - SPIS -NYT ♪ ♪
░(`✿◠‿◠).•´¯)
.. (_.•´/|\`•._).. .•.¸¸.٭✻.☆ ´¯` •.•.¸¸
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar