har jeg prøvd og finne ut av, men uten og lykkes !!
God er den i hvert fall, det meste blir godt med sprøstekt bacon.
Du trenger til 4 porsjoner:
- 1 kg potet
- Vann
- 1,5 ss havsalt
- 1 ss hvitvinseddik
- 12 dl grønnsaksbuljong
- 1/2 purre
- 3 dl melk
- 2 ss smør
- 1 ts pepper
- 100 g revet hvitost
- 1 ts salt
- 300 g sopp
- 400 g bacon
- Frisk gressløk
- Nykvernet pepper
- Skrell poteter og skjær dem i biter. Rør inn salt og eddik i kaldt vann. Legg i potetene, la de ligge i vannet i 30 minutter, skylles godt i kaldt vann etterpå. Dette er for å få ut stivelsen i potetene, da blir ikke potetmosen så lett seig.
- Skjær purre i ringer.
- Kok poteter og purre i grønnsaksbuljong i ca. 15 minutter eller til de er møre.
- Varm opp melken.
- Sil av buljongen og mos potetene og purren.
- Tilsett melk, smør og pepper. Rør godt sammen.
- Riv osten og tilsett den i potetmosen.
- Smak potetmosen til med salt helt til slutt.
- Forvarm stekeovn til 180 grader, bruk varmluft funksjonen. Legg baconet på en stekeplate med bakepapir. Det vil ta ca.15 minutter å få stekt baconet, men følg med - alle ovner er ulike.
- Skjær sopp i biter og stek dem i en stekepanne.
- Server potetmosen med bacon, sopp, hakket frisk gressløk og ett dryss pepper.
Trikset for å få stivelsen ut av potetene. |
Bacon ! |
⋱ ⋮ ⋰ ⋰
.((¯`´¯) Ha en romantisk aften - kos dere ♥
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar