Morsdag i dag, da passer det med en søt god kake ♥ med valnøtter og nugattifromasj !
Jeg er ingen stor baker, så kakeoppskrifter får andre, som kan det ta seg av.
Denne oppskriften har jeg funnet på bloggen DET SØTE LIV, der er det mye snadder !
Kakebunn:
♥ 3 egg
♥ 175 g sukker
♥ 50 g potetmel
♥ 50 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 100 g valnøtter
Nugattifromasj:
♥ 250 g Nugatti
♥ 4 eggeplommer
♥ 3 plater gelatin
♥ 5 dl kremfløte
Pynt:
♥ melkesjokoladehjerter
Kakebunn:
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Sikt potetmel, hvetemel og bakepulver. Vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
- Bland i fint hakkede valnøtter til slutt.
- Ha deigen i en smurt rund form (24 cm i diameter), legg bakepapir i bunn.
- Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i 35 min.
- Avkjøl kaken i formen.
- Ta den forsiktig ut av formen og dra av bakepapiret.
- Del kaken i to bunner.
- Pisk romtemperert, myk Nugatti sammen med eggeplommene.
- Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min.
- Klem ut vannet og smelt gelatinen (dette gjøres raskt i en kopp i mikro).
- Avkjøl litt og pisk gelatinen inn i nugattien.
- Pisk kremfløten til krem.
- Bland inn kremen litt og litt i nugattimassen.
- Ha den ene kakebunnen på et fat. Fest ringen på en kakeform rundt kaken.
- Hell 2/3 av nugattifyllet i formen.
- Legg på den andre kakebunnen og klem den forsiktig ned med fingrene.
- Hell over resten av nugattifyllet.
- Sett fatet i kjøleskapet i noen timer (eller over natten), slik at nugattifromasjen stivner.
Fjern kakeringen og pynt kaken med melkesjokoladehjerter.
Kommentar til oppskriften :
All gelantinen ble sittende fast på vispen min, vet ikke helt hva jeg gjorde feil, men jeg la i bløtt og smeltet 3 gelatinplater til og vispet dem rett inn i sjokolademassen, etter jeg hadde vispet inn kremen. Da gikk det bra :)
Roser fra min fantastiske datter og barnebarn ♥ |
Ottestad Kirke ♥ Her hviler min kjære mor ♥ Bilder er lånt av Skyphoto |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar