Pizza er populært hos de fleste, ung eller gammel.
Alle har vi våre favoritter, en av mine favoritter er pizza med reker !Med fennikel, som er en undervurdert grønnsak blir det en meget god pizza.
Spis & Nyt ♫♪
Pizzabunn:
Sånn gjør du:
- Bland mesteparten av hvetemelet med gjæren.
- Tilsett lunkent vann, olje, salt og elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
- La den heve i 30 minutter.
- Kjevle ut pizzadeigen på ett bakebrett.
- Forstek bunnen ved 180 grader i 10 minutter.
Pizzasaus:
- 400 g hermetiske tomater, grovhakkede
- 1 stk løk, finhakket
- 2 ss olivenolje
- 2 ts tomatpuré
- 4 ss frisk basilikum
- 2 ss frisk gressløk
- 1 stk fennikel i tynne strimler
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- Surr løken blank i olivenolje og rør inn tomatpuréen.
- Tilsett tomatene og fennikelen og la sausen koke på svak varme i 10 minutter.
- Friske urter tilsettes i sausen, når den er ferdig kokt.
- Smak til med salt og pepper.
Topping:
- 400 g reker uten skall
- 300 g revet ost
- 3 ts pizzakrydder
Tilberedning av pizza:
- Fordel tomatsausen over den halvstekte pizzabunnen og legg reker og ost på toppen.
- Dryss over pizzakrydder.
- Stekes i ca. 10 minutter ved 225 grader til osten har smeltet og fått farge.
- Skjæres opp i biter og serveres med hakket basilikum og ruccola påstrødd Maldon salt.
Pizzasaus |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar